17:25 09.08.2019

"Слуга народу" готова вислухати пропозиції партій щодо керівників комітетів ВР, але рішення ухвалить підготовча група - Разумков

2 хв читати
"Слуга народу" готова вислухати пропозиції партій щодо керівників комітетів ВР, але рішення ухвалить підготовча група - Разумков

Партія "Слуга народу" готова вислухати пропозиції інших політичних сил щодо керівництва комітетів парламенту, заявляє голова цієї партії Дмитро Разумков, зазначаючи, що в його політичній силі достатньо професіоналів у різних сферах, і нагадує, що рішення ухвалюватиме підготовча депутатська група з організації першого засідання Верховної Ради IX скликання.

"Я впевнений, що в нашій політичній силі є 254 народних депутати, які також є фахівцями в різних сферах", - сказав Разумков на брифінгу в п'ятницю в Києві, коментуючи на прохання агентства "Інтерфакс-Україна" заяву партії "Голос" щодо розподілу керівництва комітетами.

Він зазначив, що "Слуга народу" озвучуватиме свої пропозиції та готова почути пропозиції колег.

"Але остаточне рішення ухвалюватиметься на засіданні підготовчої групи... Але справді я як голова партії і як представник політичної партії "Слуга народу", відстоюватиму інтереси нашої політичної сили", - заявив політик.

За словами Разумкова, "Слуга народу" претендуватиме на одну з керівних посад у всіх комітетах Верховної Ради.

"Ми дотримуватимемося квотного принципу, а він говорить про наступне, що від однієї політичної сили може бути лише або голова, або перший заступник або секретар і можуть бути заступники. Виходячи з того, що політична партія "Слуга народу" буде представлена в парламенті 60% народних депутатів, то ми претендуватимемо в кожному комітеті на одну з вищеназваних посад плюс на посади заступників", - сказав Разумков.

Як повідомлялося, партія "Голос" виступила проти квотного принципу в обранні керівників парламентських комітетів, наголошуючи, що ключовим у цьому питанні має бути професіоналізм.

"Наші фахівці здатні кваліфіковано керувати комітетами, до предметів відання яких належать питання правосуддя, національної безпеки та оборони, економічної політики, антикорупції, медицини, освіти, цифровізації, прав людини і реінтеграції окупованих територій, а також регламентним комітетом", - йдеться в прес-релізі партії, поширеному в п'ятницю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА