18:24 12.12.2018

Аграрний комітет ВР підтримав продовження земельного мораторію на рік

2 хв читати
Аграрний комітет ВР підтримав продовження земельного мораторію на рік

Члени комітету Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин підписали законопроект про продовження земельного мораторію на один рік, закон про обіг землі може бути ухвалено в 2020 році, повідомив заступник голови комітету Олександр Бакуменко.

"До парламенту внесено вже 13 законопроектів про мораторій. Один із них підписали члени аграрного комітету, він продовжує мораторій на один рік, щоб зняти всі політичні інсинуації та доопрацювати законопроект про обіг земель сільгосппризначення", - розповів О.Бакуменко на X Міжнародній конференції "Ведення агробізнесу в Україні".

Згаданий законопроект, за його словами, розробляє робоча група на базі аграрного комітету ВР. На думку депутата, попередня версія законопроекту буде готова до кінця березня, після цього до обговорення документа запросять учасників земельного ринку.

"Коли ми отримаємо відповідь від учасників ринку, ми ще раз все розглянемо та зареєструємо законопроект у Верховній Раді. Я сподіваюся, що вже в 2020 році наступний парламент ухвалить цей законопроект", - підсумував О.Бакуменко.

Він також додав, що наступного четверга (20 грудня) Верховна Рада може розглянути ще два земельних законопроекти.

"Я сподіваюся, що наступного четверга ми внесемо до зали антирейдерський законопроект (№8121, в липні-2018 було прийнято за основу - ІФ) і законопроект про передання земель територіальним громадам, а також проект закону про стратегію розвитку АПК України на найближчий час" , - пояснив депутат.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко: Верховна Рада несе відповідальність за якість кадрової політики, досить мовчки натискати кнопки

Майже половина українців бачить погіршення в ситуації з демократією та економікою в країні за п'ять років каденції Зеленського - КМІС

Угорщина може позбутися права вето під час голосування в Євросоюзі - DW

Дозвіл Україні бити по території РФ може бути розширений і це залежатиме від ситуації на полі бою – Білий дім

Голова "Нафтогазу" Чернишов може повернутися в уряд - депутат Железняк

Україна визнає і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА