14:26 17.09.2019

НБУ заявив про неприпустимість системних атак на Гонтареву

2 хв читати
НБУ заявив про неприпустимість системних атак на Гонтареву

Правління Національного банку України (НБУ) заявило про неприпустимість цілеспрямованих системних атак на екс-главу центробанку Валерію Гонтареву.

"Це вже не низка інцидентів, це - терор. Його мета – залякати реформаторів, минулих і теперішніх, паралізувати нашу діяльність, змусити нас мовчати", - йдеться в заяві центробанку, розміщеній на його сайті.

"Ми не будемо мовчати. Адже це – пряма і неприхована загроза демократії та реформам, від яких залежить майбутнє України та добробут громадян... Це загроза кожному громадянину, його конституційним правам і свободам, гарантом захисту яких має бути держава. І нарешті, це повна руйнація моральних цінностей демократичного суспільства на користь терору", - наголошується в заяві.

Її автори наголошують, що правоохоронні органи мають невідкладно забезпечити проведення неупередженого прискореного розслідування серії атак на екс-главу центробанку.

"Ми вимагаємо дій. Правоохоронні органи повинні невідкладно забезпечити проведення неупередженого прискореного розслідування цієї серії атак, а також правопорушень власників та акціонерів неплатоспроможних банків, інформацію про які Національний банк раніше передав до правоохоронних органів", - ідеться в заяві.

Уранці у вівторок Гонтарева повідомила, що будинок її родини в с. Гореничі Києво-Святошинського району Київської області було спалено вночі внаслідок підпалу.

Машину невістки екс-глави НБУ в ніч на 5 вересня облили бензином і спалили перед її будинком у центрі Києва. Гонтарева, яка наразі перебуває на лікуванні в госпіталі в Лондоні після наїзду на неї автомобіля, вважає ці дві події пов'язаними й заявляє, що від вербальних погроз її противники перейшли до реальних дій.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розцінює підпал будинку екс-глави НБУ Гонтаревої як кримінальний тиск на неї та заявляє, що поліція докладе максимум зусиль для пошуку зловмисника.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОН затвердило скорочені освітні програми з українознавчих предметів

Для підготовки Харкова та області до осінньо-зимового періоду буде виділено 4 млрд грн - нарада в Зеленського

Зеленський провів у Харкові нараду щодо оперативної обстановки в регіоні та підготовки до опалювального сезону

СБУ заочно повідомила про підозру Валентину Матвієнко, яка сприяє війні РФ проти України

Студентам на окупованій території та за кордоном дозволять надавати військово-облікові документи до вишів після скасування воєнного стану

Стефанчук заявив про офіційний початок переговорів України та Польщі щодо гарантій безпеки

На будівництво всіх запланованих Генштабом ліній фортифікацій кошти виділено повним обсягом - прем'єр

Для Харкова та області є відповідні програми забезпечення світлом і теплом, це пріоритет - глава Міненерго

За минулу добу відбулося 113 бойових зіткнень, від початку доби - ще 37 - Генштаб ЗСУ

Українські пілоти, які пройшли навчання у США на F-16, попрямують до Європи для подальшої підготовки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА