22:01 03.11.2018

Порошенко і Вселенський патріарх Варфоломій підписали угоду щодо появи Автокефальної Православної Церкви в Україні

2 хв читати
Порошенко і Вселенський патріарх Варфоломій підписали угоду щодо появи Автокефальної Православної Церкви в Україні

Президент України Петро Порошенко і Вселенський патріарх Варфоломій підписали угоду про те, що в Україні з'являється Автокефальна Православна Церква, повідомив радник президента і директор НІСД при президенті Ростислав Павленко.

"В історії незалежної Православної Церкви, яка з'являється в Україні, сьогоднішній день буде відзначений як один з ключових. Нарівні із зустріччю Вселенського Патріарха Варфоломія і Президента Порошенка 9 квітня і рішенням Святого і Священного Синоду Вселенського патріархату 11 жовтня про підтвердження автокефалії і поверненню до всеправославного спілкування немосковського українського Православ'я", - написав він на своїй сторінці в Facebook у суботу.

За його словами, в суботу П.Порошенко і Вселенський Патріарх Варфоломій підписали угоду про те, що в Україні виникне Автокефальна Православна Церква, її Предстоятелю надається Томос. Також держава Україна в рамках законодавства, а Вселенський Патріархат - канонічними засобами "сприяють її конституюванню, перш за все - її зв'язків із Вселенським Православ'ям".

"Для налагодження постійної комунікації та співпраці створюється Представництво Вселенського Патріархату в Києві, це й є те Ставропігійне Представництво, створення якого передбачено в Рішенні Синоду від 11 жовтня ц.р. Ця місія перебуватиме в Андріївській церкві, переданій Вселенському Патріархату в користування. Зроблено ще один крок до отримання Томосу", - підсумував він.

У свою чергу, глава Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату митрополит Іларіон назвав угоду про співпрацю президента України П.Порошенка і патріарха Варфоломія політичною.

На його думку, останні кроки і рішення патріарха Варфоломія, включаючи підписання сьогоднішньої угоди, "лежать поза канонічним полем, а знаходяться виключно в політичній площині".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА