20:42 30.07.2018

Спецпрокурор Мюллер підрахував гроші, зароблені Манафортом в Україні: $ 60 мільйонів

2 хв читати
Спецпрокурор Мюллер підрахував гроші, зароблені Манафортом в Україні: $ 60 мільйонів

Колишній глава передвиборного штабу американського президента Дональда Трампа Пол Манафорт заробив в Україні більше $ 60 млн. Про це заявив спецпрокурор Роберт Мюллер, повідомляє Bloomberg.

За даними агентства, прокурор має намір довести, що Манафорт не повідомив про значну частину доходів у податкових деклараціях.

Раніше адвокати Манафорта зажадали прибрати з його справи 474 сторінки, в тому числі фотографії з ним, зроблені в Україні. Юристи заявили, що дані матеріали не мають прямого стосунку до обвинувачень, "недоречні, упереджені і вплинуть на хід процесу".

У прокуратурі заявили, що дані документи показують, як Манафорт заробляв в Україні, а люди на знімках передавали політконсультантами гроші, які були переведені в офшори.

Відносно Манафорта висунуто низку обвинувачень, в тому числі в незаконній лобістській діяльності в інтересах України, відмиванні грошей та ухилянні від податків. Також він є фігурантом "російської справи" з втручання в президентські вибори в США в 2016 році.

Згідно з текстом обвинувачення, Манафорт і його діловий партнер Річард Гейтс отримали дохід у розмірі десятків мільйонів доларів, який вони приховали за допомогою мережі з іноземних корпорацій, партнерств і банківських рахунків. Підставні компанії були створені на Кіпрі, Сейшельських островах, в державі Сент-Вінсент і Гренадіни. Зазначалося, що через офшорні рахунки пройшло понад $ 75 млн.

Манафорт і Гейтс надавали послуги з політичного консалтингу через компанію Davis Manafort Partners. У 2011 році Манафорт створив компанію DMP International, щоб займатися роботою з іноземними клієнтами. Гейтс був співробітником обох згаданих компаній.

Компанія Манафорта працювала з українською Партією регіонів Віктора Януковича. Влітку 2017 року The New York Times повідомляла, що тільки за два роки - з 2012 до 2014 року - компанія отримала від Партії регіонів близько $ 17 млн.

Манафорт був заарештований 15 червня після того, як його обвинуватили в спробі тиску на свідків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посли ЄС знову не змогли ухвалити рішення про початок переговорів щодо вступу України до ЄС. Угорщина знову виступила проти

Повідомлено про підозру екснардепці та її п'яти спільникам, які налагодили "бізнес" на встановленні групи інвалідності шахтарям

"Українська бронетехніка" поставила для Об’єднаної штурмової бригади Нацполіції "Лють" бронетранспортери М113

В Україні у вихідні очікуються короткочасні дощі та грози

В Україні немає обмежень прав громадян, які належать до нацменшин від Росії, - Стефанішина

УЗ попередила про погіршення ситуації на автомобільних ПП на польському кордоні, закликавши відправляти вантажі залізницею

Битва за Україну має таке саме екзистенціальне значення для Європи, як і виграні попередніми поколіннями європейців битви, - Зеленський

Понад 4 тис. шкіл в Україні практикують викладання мов національних меншин як окремих предметів - Шмигаль

Повідомлено про підозру літньому киянину, який зі своїм знайомим напав на волонтерку

Діалог щодо підготовки зустрічі президента України та прем'єра Угорщини триває - Стефанішина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА