15:35 26.04.2018

Компанію з виготовлення годинників Jaeger-LeCoultre вперше очолить жінка

2 хв читати

Генеральним директором швейцарського виробника годинників класу "люкс" Jaeger-LeCoultre вперше за 185 років його історії буде жінка: група Richemont, частиною якої є годинникар, призначила на цю посаду колишнього топ-менеджера ювелірної компанії Van Cleef&Arpels в Азії Катрін Реньє.

Як пише South China Morning Post, К.Ренює обійматиме цю посаду з 1 травня. Вона буде єдиною жінкою серед керівників швейцарських годинникових фірм.

Попередній CEO годинникової компанії пішов у відставку в 2017 році, і майже рік вона залишалася без гендиректора. Його обов'язки тимчасово виконував Жоффруа Левефр. Тепер він очолить інший годинниковий бренд групи Richemont - Baume et Mercier, де змінить Алена Циммермана, який відповідатиме за цифровий маркетинг усього годинникового бізнесу Richemont.

Jaeger-LeCoultre в останні роки випускає дедалі більше годинників для жінок, відзначає видання Business Montres.

Призначення К.Реньє наближає Richemont до завершення масштабних перетворень у керівництві. У 2016 році голова ради директорів Йохан Руперт відмовився від посади CEO групи, заявивши, що у неї дуже багато занадто різних брендів, щоб одна людина змогла успішно впоратися з цим завданням.

Тоді ж він зазначив, що хотів би скоротити кількість "сивих чоловіків і сивочолих французів" у раді директорів. Відтоді у ньому з'явилися дві жінки, а вікове різноманітність вніс син Й.Руперта Антон.

Міжнародна корпорація Richemont є найбільшим світовим виробником ювелірних виробів. Їй належать близько 20 відомих брендів. Компанії, що входять до Richemont, управляються окремо і є відносно незалежними. Корпорація об'єднує такі бренди, як Cartier і Van Cleef & Arpels, Jaeger-LeCoultre, Piaget, IWC, Baume et Mercier, Vacheron Constantin, Officine Panerai, A.Lange Sohne, Montblanc, Montegrappa, Alfred Dunhill, Chloe, Lancel і Giampiero Bodino.

Контрольним пакетом акцій Richemont володіє Йохан Руперт, 67-річний мільярдер з ПАР. Компанія має первинний лістинг на Швейцарській фондовій біржі і вторинний - на біржі Йоганнесбурга (ПАР).

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА