День фінансів: Аваков за шокери, а Мінекономіки за підтримку бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: Аваков за шокери, а Мінекономіки за підтримку бізнесу

515
Четвер, 12 листопада. Про варіанти Мінекономіки, ініціативи Авакова і пропозиції депутатів.
Підтримка бізнесу в період карантину вихідного дня. Мінекономіки планує розширити програму «Доступні кредити 5-7-9%» під потреби бізнесу. У програмі планують розширити коло учасників через підвищення максимального рівня річного доходу підприємств. Крім того, уряд виділить 80 млн грн на програму «Часткове безробіття». Ще одним варіантом підтримки бізнесу, який розглядає Мінекономіки, є отримання бізнесом грантів.
Детальніше про те, як Україна переживе формат «карантину вихідного дня», які очікуються відносини Байдена з Україною, і чи врятує світ експериментальна вакцина від COVID-19, розповів фінансовий експерт Олексій Козирєв в новому відео на нашому YouTube-каналі Finance.ua.
Додамо, в період дії «карантину вихідного дня» робота громадського транспорту припинятися не буде.
Пенсія в «єдине звернення». Уряд спростив процедуру оформлення пенсій. Якщо раніше після звернення до Пенсійного фонду потрібно було йти в банк і відкривати спеціальний рахунок, тепер достатньо лише написати додаткову заяву в Фонді.
Умови надання траншу від МВФ. ​​Голова Національного банку Кирило Шевченко сподівається, що місія відвідає Україну вже до кінця цього року. Зараз з МВФ обговорюють три блоки питань: перший стосується рішення Конституційного Суду та антикорупційної діяльності в Україні, другий – проект бюджету України на 2021 рік, третій – роботи самого Національного банку. За його словами, для того щоб з’явилися дати, треба досягти прогресу у всіх блоках питань.
Більше електрошокерів за ініціативою Авакова. Кабмін підтримав ініціативу міністра внутрішніх справ Арсена Авакова про впровадження більш широкого використання поліцейськими електрошокерів. За словами Авакова, застосування електрошокових пристроїв – це гуманний поліцейський засіб примусу, який дозволяє припинити правопорушення і зупинити зловмисника, заподіявши йому менше шкоди в порівнянні з вогнепальною або травматичною зброєю.
Крім того, Аваков планує вирішити питання незаконних забудов. За його словами, масштаби цього лиха просто вражають, а кількість постраждалих інвесторів налічує десятки тисяч. Тільки в шахрайській будівельній схемі Войцеховського заручниками стали понад десять тисяч громадян, а недобудованими і не введеними в експлуатацію залишилися понад сорок житлових комплексів. Для вирішення цих проблем при Кабміні було створено міжвідомчу робочу групу. Чим вона буде займатися, читайте тут.
Цифрові паспорти узаконять. У Верховній Раді зареєстрували законопроект №4355, який дозволить українцям користуватися цифровими паспортами. Згідно з пояснювальною запискою, е-паспорт – це паспорт громадянина України в формі електронного відображення інформації, що міститься в паспорті громадянина України у формі картки, разом з унікальним електронним кодом (QR-кодом, штрих-кодом, цифровим кодом), а також інформації про місце проживання (за наявності), крім оцифрованих відбитків пальців рук людини.
Оподаткування посилок з-за кордону пропонують зменшити. Депутати також зареєстрували законопроект, яким пропонують підвищити неоподатковувану вартість міжнародних посилок. Так, планують збільшити максимальну сумарну фактурну вартість товарів при ввезенні на митну територію України для фізичної особи, яка не підлягає оподаткуванню, з 100 євро до 300 євро. А також підвищити неоподатковувану вартість міжнародних посилок для ФОП і юросіб з 150 євро до 400 євро.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас