Samsung представила світлодіоди для поліпшення життя людини (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Samsung представила світлодіоди для поліпшення життя людини (фото)

Технології&Авто
2060
Samsung представила свої перші людино-орієнтовані світлодіодні компоненти, покликані поліпшити атмосферу всередині приміщень. Засновані на них освітлювальні прилади залежно від ситуації здатні допомогти зарядитися енергією або розслабитися, поліпшити пильність, якість сну і вироблення мелатоніну.
“Наші світлодіодні рішення відкривають абсолютно новий, орієнтований на людину підхід – використання штучного освітлення для підвищення продуктивності та ефективності відпочинку, що сприяє сучасному способу життя в приміщеннях”, – зазначив Ун Су Кім, старший віце-президент світлодіодного підрозділу Samsung Electronics.
Samsung представила світлодіоди для поліпшення життя людини (фото)
Нові світлодіоди входять у велике сімейство із загальною назвою LM302N. Їх можна розділити на дві основні групи: LM302N DAY, що відповідають за підвищення пильності, і LM302N NITE, відповідальні за розслаблення і відпочинок організму. Всі вони мають стандартний розмір (3 х 3 мм), що дозволяє використовувати їх в широкому асортименті освітлювальних приладів. Крім того, вони захищені від вологи і тепла.
Залежно від типу освітлення може регулюватися вироблення гормону мелатоніну, що відповідає за регуляцію циклу сну-неспання. Світіння з високою концентрацією синього світла пригнічує вироблення організмом мелатоніну, підвищуючи концентрацію, в той час як низька інтенсивність блакитного світла допомагає поліпшити якість сну. Грунтуючись на цих принципах, LM302N DAY і LM302N NITE відповідним чином підлаштовують світіння, щоб людина почувалася найкращим чином в різний час доби.
“Денні” світлодіоди мають температуру світіння від 3000 К до 6500 К, знижуючи тим самим вироблення мелатоніну на 18%. Вони підійдуть для навчальних закладів, офісів, бібліотек та інших місць, де від людини потрібна концентрація. “Нічні” світлодіоди працюють при температурі від 1800 K до 4000 K, підвищуючи ефективність відпочинку. Крім того, обидва типи можуть бути використані в рамках одного світильника, регулюючи відповідним чином підсвічування в житловому приміщенні 24 години на добу.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас