RU
 

Разумков: Економіка потихеньку виходить із кризи

Корреспондент.net,  20 липня 2020, 11:57
0
203
Разумков: Економіка потихеньку виходить із кризи
Фото: rada.gov.ua
Разумков дає підсумкову прес-конференцію

Говорити про початок зростання економіки після кризи рано, вважає глава парламенту. Міністр фінансів раніше заявив, що економіка почала відновлюватися.

 
Голова Верховної Ради заявляє, що економіка України ще не пройшла найнижчу точку падіння, хоча в Мінфіні раніше заявляли, що економіка почала відновлюватися.
 
"Згідно з прогнозами, в Єврозоні в 2020 році передбачається спад економіки майже на 9%, в наступному році - зростання лише на 6%. Це призводить до зміни пріоритетів для кожної з держав. Головною зміною є переорієнтація на внутрішніх виробників, просування власної економіки держав. Працювати в режимі запуску економіки неможливо", - сказав Разумков на підсумковій прес-конференції в понеділок, 20 липня.
 
Він наголосив на необхідності знаходити ключові точки зростання, концентрувати увагу на областях, які потребують додаткової підтримки.
 
"Якщо ми говоримо про виконання бюджету, до червня бюджет виконаний на 88%, зараз - 92%. Економіка потихеньку виходить із кризи. Говорити, що ми вийшли повністю або про зростання - рано", - зазначив Разумков.
 
Відзначимо, згідно з даними Мінекономіки, ВВП України в січні - травні скоротився на 5,9%. А в Мінфіні заявили, що падіння економіки зупинилося в червні.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: экономикаВВПкризисэкономика Украины
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі