День фінансів, 29 травня: програма стимулювання економіки від Кабміну, об'єднання податків, РРО у смартфоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 29 травня: програма стимулювання економіки від Кабміну, об'єднання податків, РРО у смартфоні

492
П’ятниця, 29 травня, щедра на прогнози.
Програма стимулювання економіки від Кабміну. Уряд затвердив програму стимулювання економіки для подолання наслідків COVID-19. У програмі враховані ініціативи за такими напрямками: доступ до фінансів, доступ до ринків, дерегуляція, модернізація та розвиток, доступ до інфраструктури.
🧿 Як зазначається у програмі, падіння української економіки у 2020 році може досягти 4-8%.
🧿 Також у Кабміні очікують зростання рівня безробіття в Україні в 2020 році. За прогнозами, безробіття може зрости до 9,5%.
🧿А за прогнозами Нацбанку, рівень безробіття досягне піку в 2 кварталі і в другій половині року повинен піти на спад. Як повідомив голова НБУ Яків Смолій, частина українців, які працюють за кордоном, навіть не поверталися додому під час введення карантину. А ті хто повернувся, після пом’якшення карантину знову почали їхати за кордон.
Як реагує АМКУ на виклики карантину та економічної кризи? Про це в деталях можна буде дізнатися на Ukrainian Antitrust Forum, який пройде 8 липня 2020 року. Представники національного конкурентного відомства, провідних юридичних компаній, великих українських підприємств та суддівського корпусу обговорять актуальні питання економічної конкуренції та «звірять годинник» щодо подальших кроків. Програма та реєстрація доступні за посиланням.
РРО в смартфоні. Мінфін спільно з ДПС завершують підготовку до запуску безкоштовного фіскального додатку для програмного РРО. Протягом місяця представники бізнесу зможуть ознайомитися з функціоналом додатку в Електронному кабінеті платника податків та протестувати його.
🧿 У Мінфіні прогнозують, що вже 1 серпня 2020 року продукт буде доступний для повноцінного використання на безкоштовній основі. РРО дозволить споживачам швидко перевірити наявність виданого чека в базі даних ДПС. А в разі його відсутності покупець матиме право на відшкодування частини витрат на придбання товару.
ЄСВ + ПДФО + військовий збір = один податок. У Раді ці три податки планують поєднати в один. Мінфін поки що не вніс пропозицій щодо запланованої на 2020 рік податкової реформи, але, як повідомив голова парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, над цим працюють. Крім того, в уряді планують реформувати екологічний та місцеві податки.
🧿 За прогнозами НБУ, процентний своп з банками варто очікувати вже в червні. Регулятор зазначає, що введення процентного свопу сприятиме подальшому зниженню процентних ставок в економіці.
Мін’юст пропонує, щоб банки могли автоматично блокувати рахунки клієнтів. В Україні банківські рахунки боржників блокуватимуть автоматично після того, як дані введуть до Єдиного реєстру боржників. При цьому ухилитися від виконання рішення суду буде складніше. Як інформує Obozrevatel, відповідний законопроєкт розробив Мін’юст, а 27 травня ухвалив Кабмін. Тепер документ відправлять на розгляд до Верховної Ради.
День фінансів, 29 травня: програма стимулювання економіки від Кабміну, об'єднання податків, РРО у смартфоні
Цікаво, що, за даними всеукраїнського соціологічного дослідження “Active Group”, майже у 6% українців з початку карантину з’явилися великі борги. Невеликі борги – у 24%; не мають боргів – 59,7%. При цьому 8,3% самі давали в борг; 2,3% опитаних не визначилися з відповіддю про власні борги.
🧿 Якщо ви один з тих, у кого боргів багато, – прогнозуємо, що вам може допомогти рефінансування кредитів. Про те, що таке рефінансування, як це працює і в яких випадках може стати в нагоді – за посиланням нижче.

Рефінансування кредитів – як працює і для чого потрібно 🧐

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас