18:53 07.01.2020

Україна почне шукати альтернативи Мінським угодам, якщо вибори в ОРДЛО не відбудуться в 2020 році

1 хв читати
Україна почне шукати альтернативи Мінським угодам, якщо вибори в ОРДЛО не відбудуться в 2020 році

Якщо в 2020 році в окупованих регіонах Донбасу не відбудуться вибори, Україна може розглянути альтернативи Мінським угодам.

Про це заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко в інтерв'ю для німецького видання Bild, переклад якого був оприлюднений прес-службою Міністерства закордонних справ України.

"Давайте говорити відверто. Якщо в 2020 році на окупованих територіях не відбудуться вибори, або процес розведення військ триватиме надто довго, тоді потрібно розглядати можливі альтернативи Мінську. Це може бути миротворча місія. Втім, це не означає, що ми виходимо із загального Мінського процесу", - заявив міністр, відповідаючи на питання про можливі причини відмови від Мінських угод.

Що стосується участі так званих "народних республік" у місцевих виборах, міністр підкреслив, що жодні незаконні формування не можуть брати в них участі.

"В ідеалі ці вибори повинні бути проведені паралельно з місцевими виборами в Україні восени. Мені постійно доводиться нагадувати, що це будуть не загальнонаціональні вибори, а місцеві вибори. Тому жодні незаконні формування на сході України не можуть брати в них участі. Тут йдеться про набагато менші адміністративні регіони по обидві сторони фронту і на всій території України", - заявив Пристайко.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна визнає і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА