Маркарова розповіла про базис для зростання української економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Маркарова розповіла про базис для зростання української економіки

Казна та Політика
651
Прогноз зростання української економіки до 7%, який раніше був оприлюднений прем’єр-міністром Олексієм Гончаруком – це мета, яка стане реальністю в разі ухвалення всіх необхідних законопроєктів, що наразі перебувають у Верховній Раді.
Після цього можна очікувати, що прогнози МВФ та Світового банку щодо зростання української економіки будуть переглянуті в бік збільшення, заявила міністр фінансів України Оксана Маркарова в ефірі “Голосу Америки”.
“Є кілька прогнозів, і кожен прогноз має певні припущення. Але треба чітко розрізняти цілі і те, що експерти-економісти бачать в тенденціях зараз. Прогноз підтверджує, що зростання українського ВВП прискорюватиметься. Він уже показує, що цілі, які ми ставимо перед собою, є досяжними, і ми починаємо рухатися до них. Коли ми це побачимо в прогнозі? Коли законопроєкти, які зараз ухвалюються, почнуть реалізовуватися. І тоді вплив цих законопроєктів на реальну економіку вже почне ставати явним. І тоді, ми сподіваємося, що ці прогнози будуть ще переглянуті вгору”, – заявила Маркарова.

Картки для тих, хто багато витрачає

За словами міністра фінансів, таке прискорення очікується через продаж або концесію державних підприємств та відкриття ринку землі.
“Прискорення зростання можливе через приватизацію, концесії, розвиток ринку землі”, – зазначила вона.
Маркарова підкреслила, що вже на сьогодні, лише оцінюючи тенденції, експерти покращують прогнози щодо України.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас