12:12 06.04.2019

Координатор ОБСЄ Фріш в окупованому Донецьку відвідав шістьох українських заручників

2 хв читати

Координатор ОБСЄ в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Тоні Фріш відвідав непідконтрольне українській владі м. Донецьк, де зустрівся з шістьома українськими заручниками: чотирма військовими і двома цивільними, повідомила перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко.

"У ці дні координатор ОБСЄ в гуманітарній групі посол Тоні Фріш відвідав окупований Донецьк, де, за нашою попередньою інформацією, зустрівся з чотирма заручниками – військовими, яких бойовики не звільняють більше чотирьох років, попри всі наші зусилля", - написала вона на своїй сторінці в соцмережі Facebook у суботу.

Також, за її словами, бойовики показали Т.Фрішу ще двох цивільних, яких незаконно утримують в окупованому Донецьку.

"За нашою попередньою інформацією, Т.Фріш так і не зустрівся з іншими заручниками, на відвідуванні яких українська сторона наполягала в Мінську, зокрема і зі Станіславом Асєєвим. Загалом йому дали можливість побачити тільки третину з тих, чиї прізвища були в нашому списку з вимогою їх відвідати", - зазначила І.Геращенко.

Вона наголосила, що замість 10 українських заручників, на відвідуванні яких наполягав Київ, Т.Фрішу показали тільки 4 "і ще 2 цивільних, про затримання яких ми знаємо".

" Українська сторона залишає за собою право на дзеркальні умови відвідин координатором ОБСЄ пенітенціарних закладів , й дзеркальний дозвіл зустрічей з людьми,заявленими в списках запрошеними окупантами з РФ представниками ОРДЛО", - зазначила представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ.

І.Геращенко також розповіла, що сім'ї українських заручників передали через Т.Фріша листи своїм рідним, які координатор ОБСЄ передав представникам Міжнародного Комітету Червоного Хреста. "І в Мінську ми хочемо почути, чи отримали заручники звістки від свої сім’ї", - додала вона.

Також І.Геращенко висловила невдоволення тим, що Т.Фріш під час відвідин окупованого Донецька "тепло обіймався з представниками окупаційної влади". "Ці кадри вже викликали гостру емоційну реакцію і обурення колишніх заручників і сімей заручників... Ми змушені будемо в Мінську звернути увагу посла Фріша на те, що його зустрічі в окупованому РФ Донецьку не мали приватного характеру, він там представляв ОБСЄ, від якої ми чекаємо допомоги в деокупації Донбасу, а не обнімашок", - написала представник Києва в гуманітарній підгрупі ТКГ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА