День фінансів, 13 грудня: про підвищення пенсій, нові правила призначення субсидій та електронний кабінет забудовника — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 13 грудня: про підвищення пенсій, нові правила призначення субсидій та електронний кабінет забудовника

496
П’ятниця, 13 грудня. Яким способом вигідніше взяти кредит, і хто добудує всі об’єкти “Укрбуду”.
Пенсіонерам, старшим за 80 років, підвищать пенсії. Президент України Володимир Зеленський анонсував підвищення пенсій для пенсіонерів, яким більш ніж 80 років. Підвищення складе від 400 до 1000-1100 гривень. Також він зазначив, що підвищити відразу всім пенсіонерам українська влада не може.
Субсидії готівкою: що зміниться з 1 січня. Мінсоцполітики ініціює зміни, які дозволять з 1 січня 2020 року тим, хто захоче, перейти на готівкову форму субсидій, здійснювати перехід в будь-який час. Натомість зараз субсідіанти повинні вирішити, в якій формі отримувати виплату, до 15 жовтня. Крім того, в міністерстві закликають тих, хто бажає отримати субсидію в повному обсязі, терміново звернутися за її призначенням, інакше вона буде нарахована тільки з місяця звернення.
Рада ухвалила в першому читанні законопроект про захист прав боржників. ВР ухвалила за основу законопроект №2133 про захист прав боржників під час ведення колекторської діяльності. Так, законопроект пропонує заборонити колекторам залякувати боржників, дезінформувати їх, погрожувати і надавати їм помилкові дані щодо їхньої заборгованості.
“Київміськбуд” добудує всі об’єкти “Укрбуду”. У “Київміськбуді” підтвердили наміри завершити будівництво всіх об’єктів “Укрбуду”. Президент України Володимир Зеленський повідомив: “Ми знаємо це питання, ми хочемо заспокоїти зараз всіх постраждалих інвесторів. Тут всі команди працювали разом, і Офіс президента, і правоохоронні органи, щоб вирішити це питання”.
Е-кабінет забудовника. Сьогодні Кабмін презентував електронний кабінет забудовника. Спочатку система буде працювати для найменш ризикових об’єктів будівництва. Через кілька місяців будуть доступні онлайн-послуги щодо об’єктів, які за класом відносяться до об’єктів з середніми і значними наслідками. У Кабміні відзначають, що запуск електронного кабінету забудовника – це тільки перший крок на шляху боротьби з корупцією в будівельній сфері.
У Мінцифри анонсували нові е-послуги. В Мінцифри працюють над новими електронними проектами. Наприклад, зміна місця реєстрації, щоб приходило повідомлення про те, що хтось хоче до вас прописатися; технологія Smart ID, коли з телефону можна буде підписати все електронні послуги.
Що краще – кредит або кредитна картка. Позичити гроші у банку можна різними способами. Найпопулярніші – оформити кредит або кредитну картку. У путівнику Finance.ua розповідаємо, чим відрізняються ці два способи, і що вигідніше.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас