RU
 

Топ-10 ідей, чим зайнятися на карантині

Корреспондент.net,  19 березня 2020, 14:41
0
3453
Что делать на карантине
Фото: youtube.com
Що робити на карантині - ТОП 10 ідей

В Україні до 3 квітня оголошено карантин у зв'язку з пандемією коронавірусу. Як пережити карантин і чим зайнятися вдома.

 
У зв'язку з коронавірусом, попередньо, з 12 березня по 3 квітня 2020 року в Україні оголошено карантин. Закрито навчальні заклади, торгово-розважальні центри, заклади громадського харчування. По можливості, компанії перевели своїх співробітників на віддалений графік.
 
Українцям не рекомендують виходити з дому, радять самоізолюватись, а тим, хто приїхав з-за кордону, 14-денну ізоляцію необхідно дотримуватися в обов'язковому порядку.
 
Перший тиждень карантину підійшов до кінця, все частіше виникає питання, як пережити карантин в Україні, що робити на карантині вдома.
 
Коли вже вдалося відіспатися, генеральне прибирання в будинку і ревізія аптечки теж зроблені, Korrespondent.net підкаже, чим ще можна займатися на карантині, як перетворити його в приємне проведення часу з сім'єю.
 
Фахівці вважають, що період карантину - відмінний час для самореалізації.

 

Онлайн-навчання

 
Особливо виділяються навчальні курси і безкоштовні лекції для дітей та дорослих. Наприклад, повчитися новому можна, оволодівши знаннями з курсів, які розміщені на онлайн-платформі Prometheus. Тут запропонують більше сотні безкоштовних курсів.
 
Онлайн-відеолекторій WiseCow пропонує безліч цікавих лекцій про кіно, театр, літературу, музику, історію, моду і багато іншого.
 
Безкоштовно свої курси пропонують також ОКМ (Відкритий університет майдану) і Coursera, просвітницький портал Arzamas.
 
До 20 березня для дорослих проводиться Happy Week від Алли Клименко за участю українських та міжнародних експертів. Семінар навчить технікам роботи над своїм мисленням і підняттям самооцінки.
 
Також заплановано проведення бізнес-курсу Brand Father від Fedoriv Agency для тих, хто хоче збільшити свої знання у сфері маркетингу і підприємництва.
 
Допоможуть самореалізації відеоконференції формату TED в Києві і лекції з Кураж Базар.
 
 Twitter
 
Для дітей корисними будуть навчальні платформи:
 
  • підготовки до ЗНО,
  • OpenEdEx (видають сертифікат про закінчення курсів),
  • GIOS,
  • курси з IT-математики GoITeens.
 blog.learme.ru
 

Заняття спортом в онлайн-режимі, йога і медитація

 
Оскільки закриті спортивні зали та клуби, відвідувачі переходять на тренування в онлайн-режимі. Можна підтримувати зв'язок з тренером і за його рекомендаціями проводити домашні заняття, або тренуватися разом у прямому ефірі. У мережі знайдеться маса спортивних програм, які безкоштовно встановлюються на телефон або планшет.
 
До занять реально підключити друзів і знайомих, буде цікаво змагатися і ділитися своїми здобутками.
 
Любителі тривалих піших прогулянок засмутяться, адже мінімально необхідних 10 тисяч кроків у день по квартирі не знаходиш. На допомогу прийдуть недорогі степпери.
 
Вільний час варто приділити йозі і медитації.
 
Можна навіть купити онлайн-додаток, пройшовши спершу пробний безкоштовний період.
 
 Pinterest
 

Ревізія гардеробу

 
Ревізія гардеробу - дуже корисне заняття, тим більше, напередодні Дня весняного рівнодення (20 березня), коли рекомендується очистити житло від непотрібних речей.
 
Після того, як було проведено генеральне прибирання в будинку, дійшла черга і до шаф. Довгі години під час карантину можна провести за сортуванням речей. Їх поділяють на ті, які необхідні: викинути, продати, віддати або залишити. Деякі речі однозначно потребуватимуть ремонту.
 
З решти після ревізії гардероба речей можна створювати модні і зовсім несподівані образи.
 
moremotions.com.ua
 

Перегляд онлайн кіно і театру, віртуальне відвідування музеїв

 
Сьогодні вдома можна подивитися практично будь-який фільм, який раніше був показаний у кінотеатрах. Українські фільми пропонують дивитися на першій вітчизняній стрімінговой платформі Takflix, транслює українське кіно і Громадський телеканал UA: Культура. Хороші серіали пропонує Netflix.
 
Більш вишукано провести час можна за переглядом класичного концерту або спектаклю. Все це знайдеться на стрімінгових сервісах, Youtube, в соціальних мережах.
 
Варто зазначити, що з 15 березня Віденська державна опера відкрила архіви і щодня транслює онлайн записи балетів і опери. Державна Баварська опера зробить безкоштовний онлайн-перегляд шести вистав сезону 2019/2020, Берлінська філармонія відкрила безкоштовний цифровий зал, на час карантину безкоштовно стрімить свої концерти і Будапештська державна опера.
 
 Twitter
 
Погуляти по Пушкінському музею, Лувру і Орсу, Галереї Уффіці, музеях Прадо, Ван Гога, Гуггенхайма і Метрополітен Музею, Ермітажу, а також інших великих музеях можна в інтернеті.
 
Наприклад, в онлайн-галереї Лувру виставлені понад три десятки відомих робіт, а додаток Google Arts & Culture дає доступ до експозицій 250 кращих музеїв і галерей світу.
 
 Twitter
 

Проведення кулінарних експериментів

 
Якщо в звичайний час нам ніколи готувати кулінарні шедеври, то в період карантину за цим заняттям цілком можна скоротати час. Харчування під час ізоляції вже зараз перетворюють на розвагу і навіть челлендж: вивчивши запаси продуктів, реально створити нову страву.
 
Крім того, під час карантину можна перевірити терміни придатності продуктів, які зберігаються на полицях у коморах, і викинути розсадник молі і прострочення.
 
Попереду другий весняний місяць, а потім настане літо, і дехто хотів би схуднути. На карантині можна навчитися харчуватися правильно і вчасно, не переїдати, адже можливості покуштувати фастфуду більше немає. При цьому правильне харчування може бути різноманітним, страви готують прості, зате - низькокалорійні.
 
Доступними стають правильні домашні десерти, наприклад, батончики з сухофруктів, бананове морозиво, несолодка випічка з цільнозернового борошна з нежирними кремовими просоченнями.
 
 w-dog.ru
 

Читання, відвідування онлайн-бібліотек

 
Читання - своєрідна форма релаксації, а значить, допомагає в боротьбі зі стресом. Практично у кожного є не прочитані книги. Це стосується не тільки друкованих видань, а й книг в особистій онлайн-бібліотеці. Те ж саме можна сказати про цікаві статті, які люди періодично скидають в програми на кшталт Pocket.
 
Під час карантину можна відвідати також популярну бібліотеку, тільки у віртуальному режимі. Серед безлічі виділяється перша в Україні онлайн-бібліотека аудіокниг Слухай, а також бібліотека Інституту національної пам'яті.
 
 pxhere.com
 

Фінансова грамотність онлайн

 
Саме час прийти до системи розумного розпорядження фінансами. Як би багато людина не заробляла, відсутність фінансової дисципліни призводить до краху.
 
Вільні години і дні можна витратити на створення свого власного фінансового плану на майбутнє. Спочатку варто проаналізувати, на що були витрачені гроші за останні кілька місяців, чи були великі покупки. Прийшов час налаштувати Автоплатіж, кешбек, відкрити "розумний рахунок", за допомогою якого реально накопичити на те, на що раніше не вистачало грошового ресурсу.
 
Важливо дотримуватися фінансової дисципліни постійно, головне - покласти початок і не ухилятися від наміченого плану згодом.
 
 rrnews.ru
 

Пошук нової роботи, робота з резюме

 
Згідно зі статистикою, 70% людей незадоволені своєю роботою, але їм складно зважитися її змінити, не завжди є час на пошуки нового місця роботи, джерела додаткового доходу. Під час карантину вільного часу більш ніж достатньо, а значить, корисно оновити резюме або портфоліо.
 
Варто описати в резюме, яку користь ви можете принести потенційному роботодавцю, а не просто написати якусь посаду займали і скільки часу. Можна додати приклади успішних робіт, вказати кількісні показники, які змінилися в кращу сторону після виконаної вами роботи.
 
 Twitter
 

Домашні б'юті-процедури

 
Карантин - ідеальний період для жінок, у яких зазвичай не завжди є можливість провести б'юті-процедури. Наприклад, можна зробити ревізію косметики, викинувши прострочене і непотрібне, або навпаки, дозаказати що-небудь, що допоможе освоїти нові техніки макіяжу.
 
У період карантину можна випробувати нові косметичні засоби: сироватки, креми, маски.
 
За три тижні домашніх SPA-процедур на зразок масажу, скрабування і обгортання, реально скинути зайві кілограми і привести в тонус своє тіло.
 
 Реп-виконавиця Alyona Alyona. Instagram / alyona.alyona.official
 

Живе спілкування в режимі відеозв'язку з друзями та родичами

 
Карантин - не привід позбавляти себе комунікації із зовнішнім світом. Навпаки - причина спілкуватися більше ніж раніше. Скайп, Фейстайм, прямі ефіри в Інстаграм - зараз листування відходить на другий план, а прерогативу віддають живому спілкуванню.
 
Саме час поспілкуватися з родичами, друзями, знайомими, які знаходяться далеко або навіть у сусідньому будинку.
 
 mysitem.ru
 
 
Також Korrespondent.net писав, що соцмережі відреагували на введення карантину в Україні і рясніють жартами і мемами на цю тему.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
СПЕЦТЕМА: КоронавірусКарантин у Києві та Україні
ТЕГИ: Киевкарантин
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі
Загрузка...