20:16 27.06.2020

Зеленський закликав міжнародних партнерів України допомогти у відновленні постраждалих від повені регіонів

1 хв читати
Зеленський закликав міжнародних партнерів України допомогти у відновленні постраждалих від повені регіонів

Президент Володимир Зеленський під час поїздки в Івано-Франківську область поставив завдання Кабінету міністрів залучити до відновлення постраждалих від негоди регіонів міжнародну допомогу, повідомила прес-служба Офісу президента.

"Ми виділили з резервного фонду перші 750 млн грн для відновлення регіонів і (виплати - ред.) компенсацій людям. Поки неможливо повністю підрахувати збитки, але в разі необхідності будемо виділяти стільки, скільки треба. Однак наші міжнародні друзі мають механізми для швидкої допомоги, і не треба цього ігнорувати. Ми повинні допомогти людям у цей складний період", - зазначив Зеленський.

Як зазначається, на поставлене завдання відповів прем'єр-міністр.

"Денис Шмигаль доповів, що Сполучені Штати Америки негайно виділяють постраждалим регіонам 100 000 доларів, Ізраїль закупив 25 000 літрів питної води, а Молдова відправляє в Чернівецьку область фуру з обладнанням і матеріалами для боротьби з надзвичайними ситуаціями. До відновлення залучено і міжнародний інженерний батальйон "Тиса", створений для запобігання і швидкого реагування на загрози повеней, а також надання кваліфікованої відповіді на наслідки стихій, які загрожують країнам Карпатського регіону", - йдеться в повідомленні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА