Київрада в першому читанні підтримала розірвання договору оренди із забудовником на Осокорках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київрада в першому читанні підтримала розірвання договору оренди із забудовником на Осокорках

Нерухомість
1039
Київрада в першому читанні підтримала розірвання договору оренди з компанією “Контактбудервіс”, яка планувала побудувати на Осокорках житловий комплекс “Патріотика на озерах”. Таке рішення підтримали 94 депутати Київради.
Депутати Київради з фракції “Свобода” наполягали на прийнятті проекту в цілому, але секретар Київради Володимир Прокопів наполіг, щоб проект рішення відправили на доопрацювання для підготовки до другого читання.
“Ми зверталися до забудовника, щоб він зробив детальний макет забудови цієї території з урахуванням інтересів суспільства оточуючих мікрорайонів. Парки відпочинку, сади, школи – все це повинно бути передбачено і побудовано в першу чергу. Ми планували розглянути цей макет на містобудівній раді, проте забудовник цього не зробив. Тому ми винесли на голосування проект рішення про розірвання договору оренди”, – зазначив мер Києва Віталій Кличко.
Нагадаємо, під час останнього засідання земельна комісія Київради 28 листопада підтримала проект рішення про розірвання договору оренди земельної ділянки із забудовником “Контактбудсервіс” на Осокорках. Профільний департамент наполягає, що компанія-забудовник винна міському бюджету 65 млн гривень за оренду землі, а освоєння ділянки мали почати ще до 2008 року.
Водночас забудовник (банк “Аркада”) не планує відмовлятися від свого наміру побудувати на цій території ЖК “Патріотика на озерах” з 40 будинків.
Він зазначає, що 5 грудня Окружний адміністративний суд міста Києва в повному обсязі відмовив у задоволенні позову громадської організації “Екопарк Осокорки” до Державної архітектурно-будівельної інспекції України, який стосується скасування дозволу на будівництво, виданого ТОВ “Контактбудсервіс”.
У банку “Аркада” зазначають, що рішенням суду підтверджено законність виконання забудовником будівельних робіт в житловому масиві Осокорки-Центральні.
Нагадаємо, в 2005 році Київрада своїм рішенням передала в оренду ТОВ “Контактбудсервіс” (зараз перебуває в стані припинення діяльності) п’ять земельних ділянок у Дарницькому районі Києва. Площа всіх ділянок становить 176 га.
Протягом 12 років цими земельними ділянками мало хто цікавився, а на вулиці Колекторній в столиці утворилося стихійне сміттєзвалище.
Забудовник, банк “Аркада”, пообіцяв прибрати звалище, але для цього він планує побудувати на цій ділянці більше 40 25-поверхових будинків.
Термін оренди ділянок закінчується в 2020 році, і “Аркада” має намір максимально забудувати територію біля озера Небреж до цього часу.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас