Доступність посилання

ТОП новини

«Україна пам’ятає! Світ визнає!»: стартує кампанія, присвячена 85-м роковинам Голодомору


Вшанування жертв Голодомору-геноциду в Україні 1932–33 років (архівне фото)
Вшанування жертв Голодомору-геноциду в Україні 1932–33 років (архівне фото)

1 вересня 2018 року, за 85 днів до Дня пам’яті жертв Голодомору, який цього року відзначається 24 листопада, Україна і світ розпочали вшановувати загиблих під час геноциду 1932–1933 років українців.

Інформаційна кампанія, розроблена Українським інститутом національної пам'яті, передбачає всеукраїнські та міжнародні заходи:

– відкриття виставки «Україна 1932–1933. Геноцид голодом» (яка демонструватиметься в усіх областях України та багатьох країнах світу);

– проведення Міжнародного форуму «Україна пам’ятає, світ визнає!» у столиці в листопаді 2018 року;

– поширення соціальної реклами та брошур про Голодомор.

1 вересня у столиці України розпочалася Міжнародна акція «Запали свічку пам'яті», яка протягом 85 днів проходитиме у 85 куточках світу. Мета акції – об’єднати українців усього світу та іноземних громадян задля пам’яті про один з найбільших злочинів в історії людства ХХ століття. Публічний захід, який буде продовжуватися щодня, в іншому місті, в іншій країні світу, завершиться у Києві, 24 листопада 2018 року, на День пам’яті жертв Голодомору.

Міжнародна акція ініційована Світовим конгресом Українців, підтримана МЗС України, Українським інститутом національної пам’яті та Національним музеєм «Меморіал жертв Голодомору».

За перебігом акції протягом 85 днів можна стежити на веб-сторінці «85-ті роковини Голодомору», розробленій Українським інститутом національної пам'яті. Тут на інтерактивній мапі світу будуть марковані свічками-позначками міста, де відбулися міжнародні вшанування пам’яті жертв геноциду.

Інформаційна кампанія має хештеги: #Голодомор85, #Holodomor85.

Гасла цьогорічної інформаційної кампанії:

– «Ми пам’ятаємо! Ми – сильні!» – для України.

– «Україна пам’ятає! Світ визнає!» / «Ukraine remembers, the World acknowledges!» – для світу.

День пам'яті жертв Голодомору 1932–1933 років у 2018 році припадає на 24 листопада.

XS
SM
MD
LG