19:10 30.11.2018

На аеродромі Бельбек в окупованому РФ Криму виявлено близько 24 літаків винищувальної авіації

1 хв читати
На аеродромі Бельбек в окупованому РФ Криму виявлено близько 24 літаків винищувальної авіації

Росія збільшила кількість стоянок літаків і місць зберігання авіаційного озброєння на військовій частині аеродрому Бельбек поблизу м. Севастополя в окупованому Криму, що підвищує можливості з прийому бойової авіації, повідомляє Міністерство з питань внутрішньо переміщених осіб і тимчасово окупованих територій України (МінТОТ).

"За результатами обробки супутникової зйомки на відкритих стоянках аеродрому "Бельбек", розташованого поблизу м. Севастополя, виявлено близько 24 одиниць літаків винищувальної авіації, зокрема 16 літаків СУ-27 різної модифікації, вісім літаків – МІГ-29, а також близько 150 одиниць спеціальної автомобільної та військової техніки. За оцінками фахівців, збільшення кількості стоянок літаків і місць зберігання авіаційного озброєння на військовій частині аеродрому може бути використано для підвищення можливостей із прийому бойової авіації, зокрема стратегічної", - повідомляє МінТОТ на сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

У міністерстві наголошують, що такі дії Російської Федерації вкотре підтверджують той факт, що вона розглядає тимчасово окупований Крим "виключно як чергову військову базу, що триматиме в напрузі увесь Європейський континент".

"Мілітаризація Кримського півострова призводить до незворотної шкоди навколишньому середовищу та збитків для цивільного населення, що проживає на цій території", - заявляють у МінТОТ.

У повідомленні нагадується, що наприкінці квітня 2018 року повідомлялося про будівництво додаткової смуги нібито для "цивільних потреб" на аеродромі Бельбек.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Україна очікує на Саміті миру присутності різних держав, націй і континентів, щоб кожен міг проявити своє лідерство в захисті спільних цінностей

Зеленський і Монтенегру обговорили підготовку Саміту миру та кроки щодо наближення завершення вторгнення РФ в Україну

Загинув місцевий житель с. Гаврилівка на Херсонщині внаслідок ворожого обстрілу

У Торецьку в результаті скинутих ворогом трьох авіабомб загинули двоє людей і троє дістали поранення - голова ОВА

Міноборони України не планує розсилати повістки через застосунок "Резерв+"

У Запоріжжі вирішили скасувати безкоштовний проїзд у міському електротранспорті

ВАКС обрав Смирнову запобіжний захід у вигляді застави 10 млн грн

"Укренерго" не встановила ліміти енергоспоживання на середу

Зеленський розповів про домовленості з Іспанією щодо посилення ППО

Чиновників Запорізької міськради, які фігурують у кримінальному провадженні про незаконне виділення землі, відсторонено від роботи

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА