12:25 14.05.2018

ЄС розширив санкції проти Росії за "вибори" у Криму

2 хв читати
ЄС розширив санкції проти Росії за "вибори" у Криму

Рада Європейського Союзу ухвалила рішення про впровадження санкцій проти п'яти осіб, відповідальних за незаконне проведення виборів президента РФ в окупованому Криму та Севастополі.

"Рада додала п'ятьох осіб до списку тих, хто підпадає під обмежувальні заходи за дії, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України. Їх внесено до списку через їхню участі в організації президентських виборів у Росії 18 березня 2018 року в незаконно анексованому Криму та Севастополі, тим самим активно підтримуючи та здійснюючи політику, яка підриває територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України", - йдеться в повідомленні Ради ЄС у понеділок.

У ЄС уточнили, що зазначені п'ятеро осіб обіймають відповідальні посади у виборчих комісіях Криму або Севастополя.

"Ці заходи передбачають заборону на поїздки та заморожування активів. У результаті цього рішення загальна кількість осіб, внесених до списку ЄС, сягнула 155. Крім того, ЄС заморозив активи 38 суб'єктів у рамках цього режиму санкцій", - додали в ЄС.

До списку санкцій внесено "заступника голови виборчої комісії Криму" Інну Гузєєву, "секретаря виборчої комісії Криму" Наталію Безрученко, "голову виборчої комісії Севастополя" Олександра Пєтухова, "заступника голови виборчої комісії Севастополя" Мирослава Погорєлова, "секретаря виборчої комісії Севастополя" Анастасію Капранову.

Президент України Петро Порошенко схвалює це рішення Ради ЄС і впевнений, що покарання за будь-які незаконні дії проти суверенітету й територіальної цілісності України неминуче.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна визнає і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

Стефанішина обговорила зі Столтенбергом очікування і підготовку до майбутнього саміту НАТО у Вашингтоні

"УДАР Віталія Кличка" пропонує ввести декларування  відсутності зв'язків з рф для бізнесу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА