Гетманцев відреагував на ініціативу президента про списання податкових боргів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гетманцев відреагував на ініціативу президента про списання податкових боргів

Особисті фінанси
1491
Голова податкового парламентського комітету Данило Гетманцев відреагував на ініціативу президента Володимира Зеленського про списання податкових боргів у розмірі до 3 тисяч грн.
Про це він написав у своєму Telegram-каналі.
Мова йде про борги, які в сукупності (по одному платнику) не перевищують суму 3 тисячі гривень і існують як борг на певну дату до прийняття відповідного закону.
За словами Гетманцева, подібна ініціатива, але на суму до 1020 грн, є в законопроекті 4101-д, рекомендованому податковим комітетом до прийняття ВР в першому читанні. Однак президент пропонує збільшити суму втричі.
“З одного боку, звісно, це радість 4 млн наших громадян і зменшення навантаження на податкову в частині стягнення боргів, сума яких менша від витрат на стягнення. Але з іншого, сам факт будь-якої амністії – це штраф на сумлінного платника податків, який своєчасно гасить свої зобов’язання перед державою”, – написав Гетманцев.
Однак, голова податкового парламентського комітету зазначив, що з урахуванням ситуації з COVID-19 ініціатива правильна і своєчасна.

Довідка Finance.ua:

  • Згідно із законопроектом, який найближчим часом повинні зареєструвати у Верховній Раді, податкову амністію в Україні планують проводити протягом 9 місяців. Основна ставка складе 5%.
  • Параметри амністії: 5% – загальна ставка, 9% – підвищена ставка на активи, що перебувають за кордоном, 18% на готівку.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас