В який термін банк має виконати доручення клієнта — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В який термін банк має виконати доручення клієнта

Казна та Політика
568
Банк зобов’язаний виконати доручення клієнта на сплату податків в день його надходження.
Про це повідомляє ДПС в Івано-Франківській області.
В який термін банк має виконати доручення клієнта:
  • банк зобов’язаний виконати доручення клієнта, що міститься в розрахунковому документі, який надійшов протягом операційного часу банку, в день його надходження;
  • у разі надходження розрахункового документа клієнта після закінчення операційного часу банк зобов’язаний виконати доручення клієнта не пізніше наступного робочого дня.
“Також, з метою створення сприятливих умов для платників податків з 03.08.2020 учасник системи електронних платежів Національного банку України Державна казначейська служба України ЕАП (код банку 899998) працює в режимі 23/7”, – повідомляють у ДПС.
Це означає, що дата банківського дня в СЕП у робочі дні за п’ятиденного робочого тижня відповідатиме календарній даті, а у вихідні дні, святкові та неробочі дні, визначені законодавством України – календарній даті першого робочого (операційного) дня після них.
“Дані про надходження податків, зборів, інших платежів до бюджету через СЕП відображаються в інтегрованій картці платника і в реєстрі надходжень та повернень контролюючим органом за місцем його знаходження на податковому обліку у день отримання від органів Казначейства відомостей про зарахування та повернення надміру сплачених платежів у вигляді електронного реєстру розрахункових документів”, – додають податківці.

Довідка Finance.ua:

  • Система електронних платежів Національного банку України перейшла на розширений регламент роботи з 3 серпня 2020 року.
  • Учасники СЕП зможуть здійснювати міжбанківський переказ коштів через платіжну систему з 01:00 до 24:00.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас