Kia K5 (екс-Optima) отримала повний привід і GT-версію (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Kia K5 (екс-Optima) отримала повний привід і GT-версію (фото)

Технології&Авто
1692
Компанія Kia представила свій седан K5 у версії для ринку Північної Америки. Ми вже знаємо, що ім’я Optima відходить в історію, і тотальне перейменування четиридверки торкнулося і США. Але нова назва седана виявилася аж ніяк не єдиним сюрпризом.
Моторна гамма Kia K5 для цього ринку складена виключно з турбомоторів, і базовим призначений 1,6-літровий агрегат, що розвиває в місцевій специфікації 180 к.с. і 264 Нм. В пару йому відрядили 8-ступінчастий автомат, і перший час це буде єдина пропозиція.
Kia K5 (екс-Optima) отримала повний привід і GT-версію (фото)
Однак пізніше до базового мотора приєднається топовий: Kia K5 вже незабаром дійсно обзаведеться давно обіцяною модифікацією GT. Під її капотом влаштується турбована «четвірка» на 2,5 л зі значною віддачею в 294 к.с. і 422 Нм крутного моменту. Працювати мотор буде в парі з новітнім восьмиступінчастим роботом власної розробки Kia, і за попередніми прогнозами седан буде витрачати на розгін до 100 км/год близько 6 секунд. Крім того, K5 GT обіцяні «посилена» підвіска, 19-дюймові колеса і більш потужні гальма.
Kia K5 (екс-Optima) отримала повний привід і GT-версію (фото)
Ще одна цікава деталь – поява у Kia K5 опціональної системи повного приводу з електрогідравлічною муфтою і спеціальним режимом роботи для засніжених доріг. У США до кінця нинішнього року цією системою за запитом будуть комплектувати седани середніх комплектацій, але що особливо цікаво – про можливість встановлення повного приводу на Kia K5 GT поки мова не йде. Варто нагадати, що повним приводом для США оснащується, наприклад, Toyota Camry.
Kia K5 (екс-Optima) отримала повний привід і GT-версію (фото)
За матеріалами:
AvtoDream
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас