16:10 03.04.2018

Генпрокурор на прохання Холодницького змінив підслідність його справи

2 хв читати
Генпрокурор на прохання Холодницького змінив підслідність його справи

Генеральний прокурор України Юрій Луценко змінив підслідність справи керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назара Холодницького, повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар Ю.Луценка Лариса Сарган.

"Для об'єктивності, неупередженості розслідування генпрокурор змінив підслідність", - повідомила Л.Сарган агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

Вона зазначила, що процесуальне керівництво в розслідуванні справи здійснюватиме генеральна інспекція Генпрокуратури, а розслідує справу департамент із розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України.

Відповідаючи на запитання про те, коли відбудеться наступний допит Н.Холодницького, Л.Сарган сказала: "Процесуальні дії проводитимуться вже після того, як експерт підтвердить ідентичність голосів на плівках".

За її словами, оскільки Н.Холодницький не надав зразок свого голосу, його буде взято на експертизу з публічних виступів. "А вже після експертизи буде проведено подальші слідчі дії", - додала Л.Сарган.

Раніше цього дня Н.Холодницький після виходу з департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури зазначив, що наполягатиме на зміні підслідності кримінального провадження, в рамках якого стосовно нього проводилися негласні слідчі дії, і закликав до об'єктивності розслідування.

"Була спроба провести слідчі дії - у вигляді відбору зразків голосу, але я вважаю, що є необ'єктивне ставлення, оскільки керівник департаменту є фактичним фігурантом у трьох провадженнях САП і НАБУ. Мені не доводиться розраховувати на об'єктивність слідства, тому я чекаю на рішення про зміну слідчих і прокурорів департаменту, який розслідує це провадження", - сказав керівник САП

Він наголосив, що доки не вирішено питання підслідності, він не братиме участі в слідчих діях.

Раніше Н.Холодницький повідомив, що підставою для проведення негласних слідчих дій стосовно нього стала ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

"Дві статті інкримінуються: примушування свідка давати показання - "цікаве" трактування... і розголошення даних досудового слідства, тільки цікаво, як прокурор, процесуальний керівник може це зробити, коли він є тим, хто і створює ці дані, і зберігає", - також повідомив керівник САП.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Північна Корея заявляє про вибух у польоті останнього запущеного їй супутника

Росіяни 23 рази обстріляли вісім громад у Сумській області

Зеленський відвідає у вівторок Бельгію для підписання двосторонньої угоди про безпеку

Українська авіація і ракетні війська завдали удару по 24 місцях скупчення противника - Генштаб ЗСУ

На Лиманському, Сіверському, Курахівському, Краматорському, Оріхівському та Придніпровському напрямках ситуація залишається стабільно напруженою - Генштаб ЗСУ

Генштаб ЗСУ: на Покровському, Куп'янському, Харківському та Времівському напрямках відбулося 42 бойові зіткнення

Окупанти за добу завдали 2 ракетних і 43 авіаудари по Україні - Генштаб ЗСУ

Міноборони виступило з роз'ясненням щодо прийому інструкторів із країн-партнерів

Умеров закликав надати Україні дозвіл використовувати західну зброю на більшу відстань

Кулеба провів розмову з главою МЗС Філіппін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА