15:35 07.08.2018

Стан Сенцова погіршується, але він відмовляється від госпіталізації

2 хв читати
Стан Сенцова погіршується, але він відмовляється від госпіталізації

Український режисер Олег Сенцов, ув'язнений у колонії міста Лабитнангі в РФ, перебуває в поганому стані: у нього сильно знизився гемоглобін, що призвело до анемії, а також дуже низький пульс, близько 40 ударів на хвилину, повідомляє "Громадське" із посиланням на адвоката Дмитра Дінзе у вівторок.

Він зазначив, що в О.Сенцова погано з серцем, і його два рази намагалися вмовити виїхати до лікарні. Йому також стало погано через те, що в Лабитнангі дуже тепло, а віе наразі погано переносить спеку. Олег відчуває слабкість у всьому тілі.

На запитання, чи є можливість, що О.Сенцов припинить голодування, адвокат заявив, що таких планів у його підзахисного немає. О.Сенцов також проти переведення його до цивільної лікарні Лабитнангі, оскільки "завідувач реанімаційного відділення агресивно до нього ставиться, і найімовірніше, може лише нашкодити йому".

Д.Дінзе також проти переведення О.Сенцова до лікарні куди б то не було, оскільки той, на його переконання, "просто не витримає етапування і може померти".

Як повідомлялося, Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив О.Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму. У РФ його звинуватили в створенні на території Криму терористичного співтовариства.

14 травня 2018 року він оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, незаконно утримуваних у РФ із політичних причин.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українські сили завдали успішних ударів по поромній переправі в Криму і нафтовому терміналу в Краснодарському краї - Генштаб ЗСУ

Польські протестувальники блокують рух вантажівок у ПП "Рава-Руська - Гребенне" - Держприкордонслужба

Мовний омбудсмен наголошує на необхідності дотримання мовного законодавства співробітниками ТЦК і СП

Через "Резерв+" оновили свої дані майже 190 тис. жінок - Міноборони України

У допитах Баканова не було процесуального сенсу, конспірологія про його недоторканність недоречна - перший заступник директора ДБР

У Дніпрі внаслідок ракетної атаки вже восьмеро постраждалих, із них двоє дітей - МВС

Через негоду знеструмлені споживачі 68 населених пунктів у Львівській та Сумській областях - Міненерго

У справі про прорив ворога на Харківщині допитано військове керівництво і бійців, правоохоронці вивчають секретні документи - перший заступник директора ДБР

Унаслідок російських обстрілів на Херсонщині поранені чотири людини - голова ОВА

Довідка про здобувача освіти тепер доступна для формування в ЄДЕБО - Міносвіти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА