07:57 31.08.2018

У справі водія Hummer, який збив на смерть дитину, суд задовольнив відведення судді

2 хв читати
У справі водія Hummer, який збив на смерть дитину, суд задовольнив відведення судді

Київський апеляційний суд задовольнив прохання захисту про відвід судді у справі водія Hummer Кирила Островського, який збив на смерть 10-річну дівчинку на пішохідному переході в Києві, передає інтернет-видання "Українська правда" з посиланням на адвоката обвинуваченого Анну Литвин.

"Справу передали на авторозподіл", - сказала вона.

За словами А.Литвин, захист просив про відвід одного із суддів колегії через те, що він нібито має родинний зв'язок з представниками слідчої групи. Судове засідання відбулося без представників прокуратури. Вона зазначила, що вони не дочекалися прокурорів.

Адвокат також повідомила, що через відведення судді дата наступного судового засідання невідома. Як повідомило інтернет-видання, 21 вересня закінчується термін утримання під вартою К.Островського. За словами адвоката, якщо до закінчення цього терміну не оберуть нового суддю, тоді захист подаватиме скаргу на обрання запобіжного заходу у суд першої інстанції.

Крім того, А.Литвин додала, що родина К.Островского морально і матеріально підтримує сім'ю загиблої дитини.

Як повідомлялося, експерт Київського міського бюро судово-медичної експертизи за участю адвоката, за рішенням суду 30 липня отримав біологічні зразки у водія позашляховика Hummer.

Раніше в прокуратурі Києва повідомляли, що підозрюваний пройшов тест на Драгер, після чого був доставлений в Київську міську наркологічну клінічну лікарню "Соціотерапія" для проходження огляду на стан алкогольного та наркотичного сп'яніння, де здав зразки сечі.

24 липня увечері 23-річний водій Hummer, порушивши правила дорожнього руху (червоний сигнал світлофора), скоїв наїзд на 10-річну дівчинку, яка в супроводі мами переходила дорогу на регульованому пішохідному переході. Від отриманих травм дитина померла в кареті швидкої допомоги. У правоохоронних органах повідомили, що дівчинка - громадянка РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна й Чилі поглиблюють співпрацю для повернення викрадених РФ українських дітей

Польський бренд Sinsay відкриває магазини в трьох містах Київської області

На місці удару по Селидовому знайшли тіло загиблого підлітка - Донецька ОВА

Тимошенко: таких, як Мартиненко, завжди не вистачає

Зеленський подякував Швеції за допомогу, яка не тільки рятує життя українців, а й допомагає забезпечити довгостроковий мир і безпеку в Європі

Арахамія: смерть Мартиненка - велика втрата для української журналістики

Найближчими днями майже у всій Україні пройдуть короткочасні дощі, температурний фон не зміниться

Генштаб ЗСУ: Найбільш напруженою ситуація залишається на покровському напрямку, з найбільшою інтенсивністю ворог діє поблизу Новоселівки Першої

РФ знову скасувала Армійські міжнародні ігри, ймовірно, через брак персоналу й техніки - британська розвідка

Швеція оголосила про найбільший пакет військової допомоги для України - на $1,3 млрд

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА