День фінансів, 13 серпня: вартість ПриватБанку, піке ліри, інтернет від 30 мбіт/с — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 13 серпня: вартість ПриватБанку, піке ліри, інтернет від 30 мбіт/с

3161
У Мінфіні підтвердили, що до кінця 2019 держава планує вийти з капіталу «Укргазбанку». До 2022 року хочуть продати і ПриватБанк. У Кабміні встигли навіть підрахувати вартість Привату через 4 роки – від 40 до 65 млрд гривень. Мультиплікатор продажу може скласти від 1,4 у разі розвитку банку як універсального. До 1,8 при концентрації банку тільки на платежах, роботі з ліквідністю і відмові від усіх ризикових операцій. Щоб роз’яснити, що ж таке «мультиплікатор» у бізнесі – зупинимося на ньому докладніше в нашій рубриці «термін понеділка».

Що це?
Мультиплікатор – числовий коефіцієнт. Показує, у скільки разів сума приросту/скорочення доходу перевищує суму інвестицій, урядових витрат, які ініціює така зміна.
Навіщо це?
Мультиплікатори допомагають порівняти різні компанії на єдиній шкалі. Мультиплікативний підхід грунтується на припущенні, що покупець не заплатить за об’єкт більше, ніж та сума, за яку він може придбати на відкритому ринку об’єкт, що має аналогічні характеристики. Цей метод підходить для будь-якого сектору економіки.
До інших новин понеділка:
Туреччина бажає позбутися «кайданів долара». Країна готується перейти на розрахунки в національній валюті зі своїми найбільшими торговельними партнерами, такими як Китай, Росія, Іран і Україна. За словами Ердогана, якщо країни Європи теж захочуть позбавитися “кайданів” долара, Аллах їм на допомогу Анкара готова перейти з ними на аналогічні розрахунки в торгівлі. Але поки влада Туреччини будує плани на майбутнє, ліра продовжує своє піке. Сьогодні турецька валюта побила антирекорд.
Тим часом у Росії планують позбуватися американських цінних паперів і також збільшувати розрахунки в національній валюті. Про таку відповідь на санкції США заявив перший віце-прем’єр РФ, міністр фінансів Антон Сілуанов. Нагадаємо, Банк Росії почав продавати американські казначейські облігації ще навесні 2018 року.
Зухвале пограбування і вбивство в Києві. У неділю ввечері, 12 серпня, у столиці на вулиці Щербаківського невідомі пограбували магазин-ломбард. Під час цього вони вбили охоронця. Як зазначають власники ломбарду, злочинці забрали ювелірні вироби на 5 мільйонів. Увечері у поліції повідомили, що грабіжники, швидше за все, іноземці.
Нафту і газ в Каспійському морі поділили на п’ятьох. Іран і чотири пострадянські країни, включаючи Росію, погодили конвенцію про розподіл потенційно величезних запасів нафти і газу у Каспійському морі. Майже 30 років країни сперечалися про те, як розділити між собою найбільше у світі ізольоване море.
МЕРТ не влаштовує швидкість. Міністерство економічного розвитку і торгівлі пропонує юридично закріпити обмеження мінімальної швидкості інтернету у 30 мбіт/с, якщо для будівництва інфраструктури залучаються державні кошти. Кажуть, що змінюють законодавство, а точніше, цілу низку нормативних актів для цього.
З мільйонами за пазухою через кордон. Троє українців під одягом несли в Росію більш ніж 3 мільйони рублів. Еквівалент – 1 млн 305 тисяч гривень. Двоє чоловіків і жінка 1984, 1952 та 1958 років народження пішки прямували до Росії. Під час перевірки під одягом наших співвітчизників спільна оглядова група знайшла заховані 3 мільйони.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас