08:41 18.05.2018

Київська міська рада ухвалила рішення створити в Києві 10 інклюзивних центрів

2 хв читати
Київська міська рада ухвалила рішення створити в Києві 10 інклюзивних центрів

Київська міська рада вирішила створити 10 інклюзивних центрів для дітей з особливими освітніми потребами, повідомила прес-служба Київради.

Згідно з рішенням, в кожному з 10 районів столиці створять по одному інклюзивно-ресурсному центру, в яких надаватимуть послуги дітям з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років. Також передбачається комплексна психолого-педагогічна оцінка розвитку дитини. Створення  інклюзивно-ресурсних центрів заплановане шляхом реорганізації наявної мережі психолого-медико-педагогічних консультацій. Керівником кожного з центрів буде окремий директор, якого призначають на посаду терміном на три роки на конкурсній основі.

"Створення інклюзивно-ресурсних центрів – це важлива і невід’ємна частина реформування освітньої галузі в рамках концепції "Нової української школи". Київ на сьогодні є лідером у розвитку інклюзивної освіти України. Так, нинішнього навчального року кількість дітей з особливими потребами у закладах освіти столиці зросла більше ніж на  40% і становить  майже 700 дітей. Також фактично вдвічі збільшилася сама кількість таких закладів. Тож щоб надалі ефективно працювати з дітьми, які мають особливі потреби, ми маємо створити в місті Києві нового ґатунку інклюзивно-ресурсні установи", - повідомила ініціатор відповідного рішення, депутат Київради Ганна Старостенко.

За її словами, такі заклади здійснюватимуть системний супровід дитини з особливими потребами в інклюзивних школі, дитячому садку та професійно-технічному закладі освіти, проводитимуть комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дитини, консультативну та просвітницьку діяльність із батьками.  Також вестимуть реєстр дітей, закладів, реабілітаційних закладів системи освіти, охорони здоров’я, соціального захисту та громадських об’єднань, які надають різнобічну допомогу дітям з особливими освітніми потребами.

Рішення підтримали 87 депутатів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Спецслужби РФ мають намір активізувати диверсійну діяльність проти країн НАТО - ISW

Окупанти завдали ударів по цивільній залізничній інфраструктурі Харківщини, поранені шестеро залізничників

Звільнені від відбування покарання перші ув'язнені, які підуть на фронт

Зеленський про атаку на Харків: Російські терористи користуються браком ППО і можливостей знищувати пускові установки РФ поблизу кордонів

Кількість загиблих у Харкові зросла до шести - обладміністрація

Прикордонники не беруть до уваги застосунок "Резерв+" під час перетину кордону

На сумському напрямку у ворога зосереджені певні сили, але їх недостатньо для удару стратегічного рівня - Держприкордонслужба

У Харкові четверо загиблих, ще двох людей шукають - ОВА

Окупанти обстріляли Малу Токмачку Запорізької області, загинув місцевий житель

Найближчі дні в Україні будуть теплими, у низці областей пройдуть короткочасні дощі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА