21:46 07.11.2019

Зеленський прийняв вірчі грамоти у послів Швеції, Швейцарії, Грузії, Мексики та ЄС

2 хв читати
Зеленський прийняв вірчі грамоти у послів Швеції, Швейцарії, Грузії, Мексики та ЄС

Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти у послів Королівства Швеція, Швейцарської Конфедерації, Грузії, Мексиканських Сполучених Штатів і Європейського Союзу, повідомляє прес-служба Офісу президента України.

"Глава держави привітав Тобіаса Тиберга з початком його місії в Україні на посаді Посла Королівства Швеція. Володимир Зеленський подякував шведському послу за тверду підтримку суверенітету і територіальної цілісності нашої держави і підкреслив важливість збереження позитивної динаміки, досягнутої в двосторонній торгівлі", - йдеться в повідомленні, на офіційному сайті Офісу президента України в четвер увечері.

Під час зустрічі з послом Швейцарської Конфедерації в Україні Клодом Вільдом, Зеленський зазначив розвиток двостороннього співробітництва в торговельно-економічній та інвестиційній сферах.

"Глава держави подякував за підтримку і допомогу, яку надає Україні Швейцарія, позитивно відзначивши готовність швейцарської сторони прийняти Міжнародну конференцію з реформ в Україні в 2021 році", - зазначили в Офісі президента.

Крім того, президент України запросив президента Швейцарії здійснити візит в Україну.

Під час розмови з послом Грузії в Україні Теймуразом Шарашенідзе президент наголосив на стратегічному характері українсько-грузинських відносин.

"Було наголошено на важливості продовження конструктивної взаємодії в рамках міжнародних організацій та координації спільних зусиль на шляху до європейської та євроатлантичної інтеграції України та Грузії. Окрему увагу було приділено підготовці заходів на високому рівні в межах головування України в Організації за демократію і економічний розвиток - ГУАМ в 2019 році", - розповіли в Офісі президента.

З Послом Мексиканських Сполучених Штатів Ольгою Беатріс Гарсія Гієн Зеленський обговорив поточний стан і перспективи двостороннього співробітництва між країнами.

З новим послом Європейського Союзу в Україні Матті Маасікасом (Matti Maasikas) були обговорені перспективи європейської інтеграції України.

"Президент підкреслив, що європейська інтеграція та ефективне виконання Угоди про асоціацію з ЄС є стратегічним пріоритетом для України. Відзначено готовність нашої країни працювати над подальшим поглибленням секторальної інтеграції з Європейським Союзом у сферах енергетики, цифрової економіки, митного співробітництва, сприяння торгівлі, а також юстиції і внутрішніх справ", - підсумували в Офісі президента.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна найближчими днями отримає перші снаряди в рамках ініціативи Чехії

Окупанти наростили інтенсивність атак майже по всій лінії фронту

Щоденні атаки росіян Харкова доводять їхню мету стерти з лиця землі друге за величиною місто в Україні, тому потрібна сучасна зброя

Загинув місцевий житель с. Гаврилівка на Херсонщині внаслідок ворожого обстрілу

У Торецьку в результаті скинутих ворогом трьох авіабомб загинули двоє людей і троє дістали поранення - голова ОВА

Міноборони України не планує розсилати повістки через застосунок "Резерв+"

У Запоріжжі вирішили скасувати безкоштовний проїзд у міському електротранспорті

ВАКС обрав Смирнову запобіжний захід у вигляді застави 10 млн грн

"Укренерго" не встановила ліміти енергоспоживання на середу

Зеленський розповів про домовленості з Іспанією щодо посилення ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА