16:32 02.10.2018

ЄК продовжила антидемпінгові мита на безшовні труби з РФ та України

2 хв читати
ЄК продовжила антидемпінгові мита на безшовні труби з РФ та України

Європейська Комісія продовжила дію антидемпінгового мита на ввезення в регіон безшовних труб діаметром не більше ніж 406,4 мм із Росії на рівні 35,8%, випливає з документів ЄК. При цьому антидемпінгове мито на постачання до ЄС труб із заводів групи ЧТПЗ (Челябінського трубопрокатного заводу та Первоуральського новотрубного заводу) становить 24,1%, для заводів "Трубної металургійної компанії" - 28,7%.

Крім того, Єврокомісія продовжила дію антидемпінгового мита на ввезення безшовної труби з України в розмірі 25,7%. При цьому для Дніпропетровського трубного заводу мито становить 12,3%, для заводів групи "Інтерпайп" - 13,8%.

Проведене ЄК розслідування (стосується періоду з липня 2016 року до червня 2017 року) доводить привабливість європейського ринку для російських виробників сталевих труб, йдеться в матеріалах Єврокомісії. Так, щорічний попит у країнах Євросоюзу на сталеві труби становив у період проведення розслідування 1,3 млн тонн (1,5 млн тонн у 2014 році), що є одним із найсуттєвіших показників споживання у світі. Після запровадження додаткових загороджувальних мит на сталеву продукцію з боку США європейський ринок став ще привабливішим для російських компаній, а вартість російських труб, які постачають до Європу, нижча за ціни європейських виробників. При цьому в документі відзначено незначний обсяг постачання безшовних труб до ЄС із Росії - 8,633 тис. тонн (0,6% від загального обсягу споживання в ЄС).

Згідно з документами Єврокомісії, ТМК і ЧТПЗ брали участь у розслідуванні. У ТМК підтвердили цей факт, додавши, що постачання безшовних сталевих труб компанії з Росії до ЄС дуже незначні.

"Постачання ТМК здійснюються у рамках добросовісної торговельної практики, не завдають збитків європейським трубним виробникам, не становлять загрози для них і ринку ЄС загалом", - заявив представник ТМК. Компанія переважно орієнтована на виробництво труб для нафтогазової галузі, тоді як на ринку Євросоюзу йдеться про безшовну трубу інших номенклатурних сегментів (сортамент для машинобудування, побутового сектора), пояснили в компанії.

Джерело в галузі пояснило "Інтерфаксу", що антидемпінговий захід на імпорт російської безшовної труби діє в ЄС уже понад 20 років і давно не відображає реальної ситуації на ринку.

"Поточне її продовження здійснено в групі інших протекціоністських заходів, запроваджених в ЄС останнім часом стосовно російських металургів і трубників", - додав співрозмовник агентства. Він зазначив: "Рішення щодо продовження антидемпінгового заходу має тенденційний характер і проігнорувало аргументацію російських виробників і експортерів безшовних труб щодо необхідності скасування цього заходу".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Diia.City United закликала уряд прискорити запровадження е-бронювання та збільшити термін броні до 12 місяців

РФ завдала ударів по енергооб'єктах у п'яти областях, можливі зміни в обмеженні електропостачання - Міненерго

Націоналізовано активи компанії, пов'язаної з російським букмекером, на суму понад 1,8 млрд грн

Аграріям із чинною бронню на мобілізацію автоматично пролонговано її на 1 місяць

"Укренерго" запроваджує ліміти споживання на перший день літа з 18:00 до 23:00

"Укренерго" попереджає про ймовірне повернення до обмежень е/е через можливий дефіцит

Кабмін встановив із 1 червня тариф на е/е для населення в 4,32 грн/кВт-год - перший заступник голови енергокомітету Ради

Країни ЄС згодні координувати зусилля для скорочення імпорту енергоносіїв із РФ до нуля - єврокомісар

США планують залучити понад $62 млрд бюджетної допомоги Україні від міжнародних партнерів - заступник міністра

Нові вимоги ДБН до бомбосховищ можуть стати бар'єром для реалізації проєктів в Україні - ЄІБ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА