Газпром оскаржив штраф польських антимонопольників на €6,5 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром оскаржив штраф польських антимонопольників на €6,5 млрд

Фондовий ринок
429
“Газпром” подав апеляційну скаргу на рішення антимонопольного регулятора Польщі UOKiK, який наклав на російського монополіста рекордний в сучасній історії штраф у розмірі понад 29 млрд злотих ($7,6 млрд) за порушення при реалізації проєкту “Північний потік-2”.
Про це йдеться в заяві “Газпрому”.
“4 листопада “Газпром” подав апеляційну скаргу до польського суду щодо захисту конкуренції і споживачів на рішення антимонопольного органу Польщі (UOKiK). Компанія принципово не згодна з позицією UOKiK і рішенням про накладення штрафу в розмірі близько 6,5 млрд євро. При оскарженні рішення не підлягає виконанню до набрання чинності відповідного рішення суду”, – сказано в заяві російської компанії.
Як повідомлялося, в жовтні польський антимонопольний регулятор UOKiK наклав штраф у розмірі понад 29 млрд злотих ($7,6 млрд) на “Газпром” і більше ніж 234 млн злотих ($61,44 млн) на інші 5 компаній, які беруть участь у будівництві газопроводу “Північний потік-2”.
За підсумками проведеного розслідування UOKiK дійшов висновку, що кредитні угоди, укладені між компаніями Nord Stream 2 AG, ПАТ “Газпром” і західними партнерами російської компанії для фінансування проєкту “Північний потік 2”, представляли собою концентрацію за змістом антимонопольного законодавства Республіки Польща, у зв’язку чим, було потрібне подання повідомлення в UOKiK, чого не було зроблено.
За матеріалами: Укррудпром
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас