18:43 16.01.2019

Верховний Суд 23 січня розгляне скаргу Вишинського, він клопоче про його доправлення до суду з Херсона

2 хв читати
Верховний Суд 23 січня розгляне скаргу Вишинського, він клопоче про його доправлення до суду з Херсона

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду України 23 січня розгляне скаргу підозрюваного в державній зраді керівника "РИА Новости-Украина" Кирила Вишинського на незаконність його затримання у травні 2018 року.

"Ми в касаційному порядку оскаржили незаконність затримання Вишинського у травні минулого року. Апеляційний суд відмовив у відкритті провадження за апеляційною скаргою, що суперечить Конституції України, й ми подали касаційну скаргу. Верховний Суд України прийняв нашу скаргу і призначив до розгляду на 23 січня", - розповів агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат К.Вишинського Андрій Доманський.

К.Вишинський подав клопотання про участь у засіданні суду, для чого його мають доправити з Херсона до Києва в разі задоволення цього звернення судом.

Як повідомлялося, 17 січня в Херсонському міському суді розглядатиметься клопотання прокуратури про продовження К.Вишинському терміну тримання під вартою до 16 лютого.

15 травня 2018 року співробітники Служби безпеки України затримали в Києві К.Вишинського. Тоді спільно з прокуратурою АР Крим вони провели слідчі дії (обшуки) в офісі "РИА Новости-Украина" в Києві. К.Вишинському оголосили про підозру в кримінальному провадженні, відкритому за ч.1 ст.111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

16 травня К. Вишинського привезли до Херсона, де 17 травня суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Херсонський суд уже кілька разів продовжував К.Вишинському термін тримання під вартою, а апеляційний суд підтверджував ці рішення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Розмір субсидій і пільг буде перераховано автоматично у зв'язку з підвищенням тарифів на електроенергію - Мінсоцполітики України

ЄС підписав перші гарантійні угоди на EUR1,4 млрд і цим запустив Ukraine Investment Framework

Зеленський про Саміт миру: Важливо, щоб нашу ініціативу не забрала жодна інша держава, особливо - Росія

Проросійські радикальні гасла небезпечні для країн ЄС - Зеленський про вибори до Європарламенту

Зеленський - партнерам: Настав час дати нам усю необхідну зброю, щоб ми могли викинути росіян. Цей момент настав

Тільки Україна може вирішити, коли настане час для участі РФ у мирних переговорах - Шольц про Саміт миру

Глава МЗС Польщі: У Калінінградській області РФ може тримати 100 ядерних боєголовок

На Дніпропетровщині збили дві ворожі авіаракети - ПК "Схід"

Естонія надасть Україні пускові установки і ракети ЗРК "Містраль"

ВР пропонують звільняти військових від кримінальної відповідальності за перше самовільне залишення частини та дезертирство

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА