21:01 07.12.2020

У США ситуація з COVID-19 після Різдва може загостритися сильніше, ніж після Дня подяки

2 хв читати
У США ситуація з COVID-19 після Різдва може загостритися сильніше, ніж після Дня подяки

Головний інфекціоніст США Ентоні Фаучі в понеділок висловив думку, що поширення коронавірусу після різдвяних свят може стати інтенсивніше, ніж після святкування Дня подяки.

"Мої побоювання зараз ті самі, що і побоювання з приводу Дня подяки, тільки цього разу ситуація може стати складнішою, оскільки ці (різдвяні - ІФ) свята більш тривалі", - сказав Фаучі в ефірі телеканалу CNN.

Фаучі пояснив, що після Дня подяки люди зазвичай відразу повертаються до роботи, а після Різдва вони ще святкують Новий рік.

Експерт висловив надію на те, що жителі країни розуміють всю серйозність епідеміологічної обстановки.

"Просто зараз ми в нашій країні переживаємо критичний період, - додав він. - Нам потрібно не відходити від фактів і даних. Це важкий шлях для всіх нас".

Фаучі попереджав, що після Дня подяки 26 листопада, в зв'язку з яким багато американців здійснювали поїздки країною, швидше за все, ситуація з зараженнями коронавірусом загостриться ще сильніше.

The Guardian, посилаючись на дані сайту The Covid Tracking Project, зазначає, що кількість випадків зараження коронавірусом і госпіталізацій інфікованих в країні за минулий тиждень - тиждень після святкування Дня подяки - різко зросла. У п'ятницю повідомили про максимальний з початку пандемії приріст випадків зараження - за добу виявили майже 228 тис.

Станом на неділю в лікарнях країни налічувалося майже 101,5 тис. пацієнтів з COVID-19, у відділеннях інтенсивної терапії на той момент налічувалося 20 тис. 145 хворих, кількість пацієнтів на ШВЛ перевищувала 7 тис.

У перші п'ять днів грудня в країні щодоби фіксували більш ніж по 2 тис. летальних випадків серед інфікованих коронавірусом.

США посідають перше місце за темпами поширення коронавірусу і випадків смерті серед заражених. Так, за час пандемії в країні виявили понад 15 млн заражень, більш ніж 21,7 тис. інфікованих померли. При цьому понад 8,8 млн американців перехворіли коронавірусною інфекцією.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА