19:21 26.07.2018

Італійське головування в ОБСЄ готове і надалі сприяти реалізації Мінських домовленостей

2 хв читати
Італійське головування в ОБСЄ готове і надалі сприяти реалізації Мінських домовленостей

Заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль обговорила з італійським колегою Гульєльмо Піккі діяльність Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ, а також стан двосторонніх українсько-італійських відносин.

Як повідомляє в четвер прес-служба МЗС України, заступник міністра закордонних справ та міжнародного співробітництва Італії Г.Піккі перебуває в Україні в рамках головування Італії в ОБСЄ.

За словами Г.Піккі, італійське головування ОБСЄ приділяє пріоритетну увагу ситуації на Донбасі, зокрема через діяльність СММ ОБСЄ.

"Сторони відзначили важливість акцентування уваги на людському вимірі в діяльності СММ", - зазначено в повідомленні.

Г.Піккі також заявив, що Італія підтверджує підтримку суверенітету і територіальної цілісності України. "Італійське головування в ОБСЄ готове і надалі сприяти реалізації Мінських домовленостей", - сказав він.

У свою чергу О.Зеркаль подякувала за незмінну позицію Італії щодо територіальної цілісності України, що ще раз чітко було підтверджено міністром закордонних справ Італії Енцо Моаверо-Міланезі в парламенті Італії 25 липня 2018 року.

Співрозмовники також позитивно оцінили стан двосторонніх відносин, і особливо відзначили зростання показників українсько-італійського товарообігу, зокрема завдяки імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Л.Зеркаль висловила інтерес до подальшого залучення італійських компаній в Україні, зокрема в сферу енергетики.

"Співрозмовники також відзначили важливість поглиблення культурного співробітництва як засобу зближення народів двох країн. У зв'язку з цим Г.Піккі поінформував про подальші культурно-мистецьких акції Італії в Україні", - повідомляє українське МЗС.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже половина українців бачить погіршення в ситуації з демократією та економікою в країні за п'ять років каденції Зеленського - КМІС

Угорщина може позбутися права вето під час голосування в Євросоюзі - DW

Дозвіл Україні бити по території РФ може бути розширений і це залежатиме від ситуації на полі бою – Білий дім

Голова "Нафтогазу" Чернишов може повернутися в уряд - депутат Железняк

Україна визнає і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА