09:48 08.07.2019

У 25 українських школах випробують нову програму SEE Learning

2 хв читати
У 25 українських школах випробують нову програму SEE Learning

Міністерство освіти і науки повідомляє, що в 25 українських школах буде реалізовано пілотний проект із введення програми соціального, емоційного і морального виховання.

"Виховання цінностей - наріжний камінь Нової української школи, але ми ще не маємо достатньо напрацювань, як їх виховувати у рамках системи освіти. Одна з програм, яка пропонує сучасні підходи соціального, емоційного і морального виховання, - SEE Learning, її пілотуватимуть уже цього року в 25 школах України", - йдеться в повідомленні прес-служби міністерства.

Відзначається, що реалізація пілотного проекту допоможе виділити найбільш успішні практики, які мають бути поширені на всі українські школи.

"Завдяки гнучкості програми її можна практикувати як у рамках окремого предмета, так і в контексті інших уроків або на позакласних заняттях. Тобто застосування програми жодним чином не порушить навчального процесу", - запевняють у відомстві.

Планується також доповнити навчальні матеріали кращими українськими напрацюваннями в сфері емоційного і соціального навчання.

"Це 20-40-хвилинні заняття, розділені на сім розділів. Для кожної вікової групи вже створено понад 40 уроків, яких вистачить на рік-два роботи. Вони містять чіткі методичні інструкції та прості, іноді ігрові завдання для класу, на підготовку до яких педагогу потрібно не менш як півгодини. У серпні завершиться відбір, а восени почнеться навчання педагогів", - ідеться в повідомленні.

Школи для реалізації проекту буде визначено в рамках конкурсного відбору за принципом один регіон - одна школа.

Програму SEE Learning розробила міжнародна команда вчених на базі Університету Еморі (США) за підтримки лауреата Нобелівської премії миру Далай-лами XIV. Основи нового методу - розвиток soft skills - "м'яких навичок" - на кшталт вміння утримувати увагу, системно, креативно і критично мислити, співчувати, працювати в команді. Серед інших інновацій програми - виховання стійкості до негараздів і робота з психологічними травмами, актуальними для країни, яка перебуває в стані війни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по критичній інфраструктурі Харкова, інформація про постраждалих уточнюється

Окупанти обстріляли Малоданилівську громаду Харківської області

САП і НАБУ повідомили ексголові «Полтавапаливо» про підозру в завданні майже 13 млн грн збитків

РФ атакує південні та центральні області України кількома групами ударних БпЛА

Кількість бойових зіткнень зросла до 102, найскладніша ситуація залишається на Куп'янському та Покровському напрямках - Генштаб

Війська РФ від початку доби використали 69 УАБів і понад 360 дронів-камікадзе для ударів по Україні - Генштаб

Окупанти атакують уздовж майже всієї лінії фронту, від початку доби було 82 ворожі штурми - Генштаб

За ексзаступника керівника Офісу президента Смирнова внесли заставу в десять млн грн

Гетманцев анонсує цілодобові пости і відеоспостереження на тютюнових фабриках

Міністри оборони України та США обговорили поточну ситуацію на полі бою та відновлення бойових бригад

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА