20:58 31.07.2020

Кулеба вважає за необхідне розширити пакет санкцій ЄС щодо РФ - МЗС України

2 хв читати
Кулеба вважає за необхідне розширити пакет санкцій ЄС щодо РФ - МЗС України

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає, що пакет санкцій Європейського союзу щодо Росії потрібно розширити, оскільки країна-агресор продовжує тимчасову окупацію українських територій.

Як повідомляє прес-служба МЗС України, в п'ятницю Кулеба провів зустріч з керівниками дипломатичних місій ЄС і його держав-членів, акредитованих в Україні.

"Глава МЗС відзначив ключове значення міжнародного політичного і санкційного тиску на РФ з урахуванням продовження агресивної політики Кремля проти України та інших держав. Зокрема, він подякував ЄС за "кримський" пакет санкцій і наголосив на необхідності його розширення з урахуванням того, що Російська Федерація й надалі продовжує окупацію і нехтує своїми зобов'язаннями як держави-окупанта відповідно до міжнародного права", - йдеться в повідомленні відомства.

Міністр нагадав у цьому контексті про незаконний запуск залізничного сполучення між РФ і тимчасово окупованим Кримом, а також незаконному проведенні російських волевиявлень на півострові.

"Повне виконання Мінських домовленостей і відновлення територіальної цілісності України в міжнародно визнаних кордонах має залишатися основним принципом в політиці ЄС щодо РФ. Якщо хтось спробує змінити цей принцип, поки російська політика не повернулася в рамки міжнародного права, це тільки підвищить загрози і відправить Російській Федерації помилкові сигнали", - зазначив він.

Крім того, однією з тем зустрічі стала важка правозахисна ситуація в окупованому Росією Криму, протиправні переслідування українських громадян. Кулеба переконаний, що санкційна політика ЄС за порушення прав людини повинна застосовуватися і до злочинних дій РФ на тимчасово окупованому півострові.

Глава МЗС в ході зустрічі також звернув увагу на загрози, які становить для загальноєвропейської безпеки масштабна мілітаризація РФ Криму і Чорноморського регіону.

Крім іншого, міністр розповів про створення міжнародної платформи з деокупації АРК і закликав європейських партнерів приєднатися до неї.

Також глава МЗС закликав якомога швидше підписати Угоду про спільний авіаційний простір між Україною та ЄС і поінформував про кроки України "щодо врегулювання російсько-українського конфлікту політико-дипломатичним шляхом на виконання рішень Паризького саміту "нормандської четвірки".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА