ua en ru

Дуда підтримує санкції ЄС проти Росії

Дуда підтримує санкції ЄС проти Росії Фото: Анджей Дуда (flickr.com/poroshenkopetro)

Президент Польщі зазначив, що "треба працювати" над відносинами з Україною

Президент Республіки Польща Анджей Дуда підтримує санкції Європейського союзу (ЄС) проти Російської Федерації (РФ). Про це він заявив в інтерв'ю Siodma9.pl.

"Ми не можемо обійти це увагою (війну на сході України - ред.). Ось чому ми підтримуємо політику санкцій ЄС, ми заявляємо про підтримку України. Коли я говорив про вибудовування позиції Польщі, я мав на увазі, серед іншого, засідання в Раді Безпеки ООН. Питання про мир в Україні буде обговорюватися там. Ця місія надзвичайно важлива, і її необхідно розглядати багатогранно", - заявив Дуда

Він нагадав, що протягом 2018-2019 років Польща буде непостійним членом РБ ООН, де питання миру в Україні буде на порядку денному.

Крім того, він підкреслив, що він хотів би, щоб відносини Польщі з Україною були найкращими. Дуда заявив, що над цим треба працювати", але також не можна не звертати увагу на ті моменти, коли "заперечується історична правда".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Міністерстві закордонних справ Польщі заявили, що рішення України ставлять під сумнів заяви про стратегічне партнерство.