17:16 27.07.2020

Резніков: РФ не хоче гарантувати перемир'я на Донбасі, але знає, що несе за це відповідальність і піддається санкціям

2 хв читати
Резніков: РФ не хоче гарантувати перемир'я на Донбасі, але знає, що несе за це відповідальність і піддається санкціям

Віце-прем'єр-міністр України, перший заступник голови делегації України в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Олексій Резніков зазначає, що Російська Федерація не хоче брати на себе відповідальність за дотримання режиму стійкого припинення вогню на Донбасі, але при цьому чудово знає, що несе за це відповідальність, і піддається санкціям за невиконання Мінських угод.

"Це стара пісня на новий лад про те, що нібито вони тут не причетні. Вони, насправді, бояться брати на себе відповідальність у будь-якому випадку, тому що вони прекрасно знають, що якраз цю відповідальність несуть. І, зокрема, санкції стосуються їх не лише через окупацію Криму або MH17, а й невиконання Російською Федерацією Мінських угод, оскільки вони є стороною Мінських угод", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" у понеділок, коментуючи заяву прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова про те, що Росія не має ставати гарантом дотримання режиму припинення вогню на Донбасі, оскільки не є стороною в конфлікті.

Резніков зазначив, що є чітка інформація від українських військових і розвідників, що всі збройні формування, що перебувають на сьогодні на окупованій частині Донецької та Луганської областей України, є частиною 1-го і 2-го армійських корпусів Збройних сил РФ.

"Тому, звісно ж, там командують російські офіцери, і вони забезпечують поширення цієї команди, цього наказу (про припинення вогню - ІФ). Вони просто його ніколи не покажуть, і не оформлять це рішеннями збройних формувань ОРДЛО. Хочу нагадати, що "збройні формування ОРДЛО" - це лексика Мінських угод, підписаних у 2014 році", - наголосив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА