12:02 08.10.2018

У КВУ відзначають аномально високу активність можливих кандидатів у президенти України

2 хв читати

Станом на понеділок, 8 жовтня, 28 українських політиків уже заявили про наміри брати участь у президентській виборчій кампанії, розповів генеральний директор ВГО "Комітет виборців України" Олексій Кошель, зазначивши, що така кількість кандидатів є аномально високою.

"Наша організація здійснює моніторинг різних сфер виборчої кампанії та моніторинг активності роботи політичних партій. І наші результати засвідчують, що станом на сьогодні вже 28 політиків заявили про свої наміри брати участь у президентській виборчій кампанії. Такої активності в українській історії ще не було. Ми маємо надзвичайно аномально високу активність кандидатів у президенти", - повідомив О.Кошель на міжнародній конференції "Гроші в політиці: як політичні партії готуються до виборів", що відбувається в понеділок у Києві.

Він зазначив, що йдеться лише про тих потенційних кандидатів, які заявляли про свої наміри взяти участь у президентських виборах, або про тих, про яких заявляли лідери політичних партій.

За прогнозами О.Кошеля, на Україну чекає надзвичайно гаряча президентська виборча кампанія, яка де-факто вже стартувала і триває кілька тижнів.

Експерт пояснює активність потенційних кандидатів у президенти парламентськими виборами, проведення яких заплановане на осінь 2019 року.

"Є спокуса обміняти навіть свій невеликий рейтинг, невисокий результат обміняти на прохідне місце в списку або створити базу для участі своєї політичної сили в парламентських виборах", - вважає О.Кошель.

Проведення чергових виборів президента України заплановане на весну 2019 року, чергових виборів народних депутатів - на осінь 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко: Верховна Рада несе відповідальність за якість кадрової політики, досить мовчки натискати кнопки

Майже половина українців бачить погіршення в ситуації з демократією та економікою в країні за п'ять років каденції Зеленського - КМІС

Угорщина може позбутися права вето під час голосування в Євросоюзі - DW

Дозвіл Україні бити по території РФ може бути розширений і це залежатиме від ситуації на полі бою – Білий дім

Голова "Нафтогазу" Чернишов може повернутися в уряд - депутат Железняк

Україна визнає і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА