• Головна
  • Теми
  • “Синод Вселенського Патріархату вирішив розпочати процедури, необхідні для надання автокефалії”, – Порошенко...

“Синод Вселенського Патріархату вирішив розпочати процедури, необхідні для надання автокефалії”, – Порошенко

23.04.2018, 09:23
“Синод Вселенського Патріархату вирішив розпочати процедури, необхідні для надання автокефалії”, – Порошенко - фото 1
Вселенський Патріархат розпочинає процедури, необхідні для надання автокефалії Українській Православній Церкві. Про це у Facebook повідомив президент Петро Порошенко.

Вселенський Патріархат розпочинає процедури, необхідні для надання автокефалії Українській Православній Церкві. Про це у Facebook повідомив президент Петро Порошенко.

Порошенко-і-Варфоломій-w.gif

“Вселенський Патріархат розпочинає процедури, необхідні для надання автокефалії Українській Православній Церкві. Відповідне рішення прийняв Святий і Священний Синод Вселенського Патріархату, який напередодні прийняв до розгляду звернення від Президента до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православній Церкві в Україні, Постанову Верховної Ради на його підтримку, а також відповідні звернення ієрархів українських православних Церков”, – йдеться у повідомленні Президента.

Нагадаємо, 19 квітня депутати Верховної Ради проголосували за постанову щодо звернення президента до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні.