ua en ru

Порошенко пообіцяв не допустити будь-яких провокацій після отримання Томосу

Порошенко пообіцяв не допустити будь-яких провокацій після отримання Томосу Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

За словами президента, після отримання Томосу в Україні збережеться свобода віри

Президент Петро Порошенко заявив, що після отримання Томосу про автокефалію Україна не допустить ніяких провокацій. Про це президент сказав в інтерв'ю телеканалу "Перший Західний" під час робочої поїздки у Львівську область.

"Але я наголошую, що і після отримання Томосу ми не допустимо жодних провокацій, в які б ряси, і в які б одежі не одягалися провокатори. У нас буде збережено свободу віри", - заявив Порошенко.

За його словами, "ми не допустимо і не повинні допустити пролиття жодної краплі крові, бо тільки вірою і молитвою буде створена і буде існувати Українська Помісна Православна Церква".

Нагадаємо, раніше в інтерв'ю РБК-Україна керуючий справами УПЦ Московського патріархату митрополит Бориспільський і Броварський Антоній розповів, що в Україні деякі націоналістичні групи готують на 14 жовтня провокації в Києво-Печерській та Почаївській лаврах. За словами Антонія, Міністерству культури України доручили готувати документи для реєстрації автокефальної церкви.

Раніше предстоятель Української православної церкви КП Філарет заявив, що не виключає силового протистояння навколо автокефалії.