08:22 14.07.2020

Питання щодо призначення чергових місцевих виборів ВР може розглянути на позачерговому засіданні в середу

3 хв читати
Питання щодо призначення чергових місцевих виборів ВР може розглянути на позачерговому засіданні в середу

Проект постанови про призначення чергових виборів до місцевих органів влади доопрацьовується і найімовірніше буде винесений для голосування на позачерговому засіданні в середу, заявляє перший заступник голови фракції "Слуга народу", голова підкомітету з питань організації державної влади комітету з питань місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олександр Корнієнко.

"Переписуємо (проект постанови - ІФ)", - сказав Корнієнко в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, до проекту постанови додадуть положення про проведення виборів до районних рад.

"Ну, по-перше - райони, а по-друге, ми вчиталися, і там все-таки щодо ОТГ (об'єднана територіальна громада - ІФ) потрібно трохи по-іншому написати", - розповів народний депутат.

Корнієнко зазначив, що члени профільного комітету вже знають, як саме потрібно доопрацювати проект постанови.

Він нагадав, що народний депутат, перший заступник голови профільного комітету Роман Лозинський (фракція "Голос") зареєстрував у Верховній Раді проект постанови про призначення чергових виборів.

"Є проект постанови Лозинського... Ми братимемо шматок із нього, шматок зі свого (проекту постанови - ІФ)... додаватимемо правильно про райони (вибори до районних рад - ІФ). Можливо, трохи переформулюємо щодо окупованих територій", - розповів Корнієнко.

Народний депутат зазначив, що з Лозинським триває "дискусія стосовно слова "реінтеграція", що мається на увазі, він - посилається на ООН, ми по-іншому трохи це бачимо".

"І зробимо (у вівторок - ІФ) з двох постанов одну - більш ходову, правильнішу. Спробуємо її виписати так, щоб вона менше була залежна від проекту постанови №3650 про укрупнення районів. Тому що редакція проекту постанови №3809, яку в понеділок зняв президент із розгляду, була сильно прив'язана до постанови про укрупнення районів", - зазначив Корнієнко.

На думку першого заступника голови фракції, в цій ситуації необхідно вирішити рівняння з двома невідомими: "Що раніше набуде чинності, як правильно зробити, щоб не напоротися, по-перше, на величезну кількість судів, а по-друге, на таке явище, як двовладдя, коли обрані ради на минулих виборах в ОТГ ще діють і раптом десь буде така колізія, що нам доведеться оголошувати перші вибори (у ОТГ - ІФ)... і у нас можуть десь вийти дві ради".

Відповідаючи на уточнювальне запитання, коли проект постанови буде винесено на голосування до зали пленарних засідань, Корнієнко сказав: "На позачерговому засіданні в середу".

Як повідомлялося, проект постанови №3650 про утворення і ліквідацію районів був зареєстрований у парламенті 15 червня, а проект постанови №3809 про призначення чергових місцевих виборів у 2020 році (25 жовтня) - 8 липня. У понеділок на прохання президента України Володимира Зеленського розгляд проекту постанови, яка стояла на порядку денному позачергового засідання, було відкладено.

Як повідомлялося, згідно з Конституцією чергові вибори до місцевих органів влади мають відбутися останньої неділі жовтня (25 жовтня 2020 року).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Епіцентр" до кінця року планує завершити будівництво п'яти ТЦ і логістичного комплексу

Кабмін запровадив бронювання постачальників і волонтерів ЗСУ, навчання БПЛА, РЕБ і такмеду та пом'якшив критерії бронювання перевізників

Усі органи держвлади і держпідприємства до 31 грудня зобов'язані забезпечити економію е/е

Кабмін запровадив 50% квоту бронювання поліції, ДСНС і низки інших правоохоронців, давши право на винятки міністру оборони

Кабмін продовжив строки бронювання до року і розширив бронювання дефіцитних ВУС

Мінагрополітики доопрацьовує низку проєктів щодо впровадження земельної реформи

Стратегія розвитку агросектору до 2030 р. передбачає подальшу цифровізацію галузі

На фронті за день було 85 зіткнень, найгарячіша обстановка зберігається на Покровському напрямку - Генштаб

Війська РФ за добу скинули на територію України 52 УАБи, для ударів задіяли понад 460 БпЛА - Генштаб

Олена Зеленська на зустрічі з Бріжит Макрон: 12 медзакладів Франції стали побратимами українських лікарень

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА