16:06 25.07.2019

Рустам Гільфанов: Книжку про сміття від ЛакіБукс отримали 155 українських бібліотек

2 хв читати

“Книжку про сміття” авторства Галини Ткачук та 8 київських школярів безкоштовно отримали 155 бібліотек Сходу та Півдня України у подарунок від проекту ЛакіБукс, розповідає ініціатор проекту, співзасновник IT-компанії Lucky Labs Рустам Гільфанов. 

“Ми презентували “Книжку про сміття” на Книжковому Арсеналі в Києві, провели низку перформансів в інших містах України та взяли участь у святкуванні Дня Либіді в Києві, – говорить Гільфанов, – Сьогодні ми зробили черговий крок та забезпечили дітям Сходу та Півдня України можливість безкоштовно прочитати книгу та розпочати свій шлях боротьби зі сміттям”. 

“Книжка про сміття” – перше українське підліткове еко-видання, підготовлене колективом авторів-підлітків. Їх керівником була авторка дитячих книжок Галина Ткачук, а основою для книги стала серія еко-воркшопів, які відвідували діти. Як виявилось, еко-тематика дуже хвилює юних українців.

“Дитячі бібліотеки Маріуполя проводять активну інформаційну роботу по збереженню навколишнього середовища, акції, флешмоби та лекції. Ця тема дуже цікавить наших відвідувачів, тому ця книга буде дуже популярною у читачів!”, – розповідає Наталя Тюхай з дитячої бібліотеки Маріуполя.

Книга вийшла у Видавництві Старого Лева, ілюстрації підготував Антон Селлешій. “Книжка про сміття” стала шостим виданням благодійного видавничого проекту ЛакіБукс.

“Як на наш погляд, найцікавіше – інтерактивність книги. Бо читачу пропонується стати співавтором: на спеціальних сторінках записувати власні думки, спостереження, нотувати результати проведених експериментів та ідей, що виникли. Крім того, можна на свій розсуд скласти рейтинг найбільш/найменш екологічних речей. Для глибшого занурення в тему додається список корисних джерел. А ще книга має дуже привабливий вигляд,” – пишуть з Центральної бібліотеки для дітей міста Запоріжжя. 

Загалом у бібліотеки семи областей України відправились майже 500 примірників книги.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА