Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: Невдоволених діяльністю Зеленського стало майже вдвічі більше – опитування


Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

КМІС: діяльність президента Зеленського не схвалюють 40% українців, Верховної Ради – 70%

Діяльність президента України Володимира Зеленського не схвалюють 40% українців, йдеться в дослідженні Київського міжнародного інституту соціології. У жовтні таких було 22%. Водночас підтримують дії президента 47% (проти 64% у жовтні).

Діяльність Верховної Ради не схвалюють 70% (проти 30% у жовтні). Підтримують дії парламенту 19%. Дії Кабінету міністрів підтримує 21%, не підтримує – 66%.

Порошенко заявив, що прибуде на допит до ДБР

Народний депутат від «Європейської солідарності» Петро Порошенко заявив, що самостійно прибуде на допит до Державного бюро розслідувань сьогодні, 28 лютого, як свідок.

«Наголошую – завтра я прибуду на допит сам, попри те, що ці переслідування – політично вмотивовані... Влада не здатна дати людям хліба. Тому на завтра режисери «95-го кварталу» підготували шоу», – зазначив Порошенко у фейсбуці. Він назвав рішення суду про примусову доставку на допит до ДБР «незаконним» і пообіцяв довести це в Європейському суді.

Кодування в Україні телеканалів: хто заробить, що думають глядачі і чи існує загроза національній безпеці?

У ніч із 28 на 29 січня в Україні закодували 23 телевізійні канали, зокрема і найрейтинговіші, такі, як «1+1», «ICTV», «СТБ», «Інтер», «Україна». Їх більше не можна дивитися безплатно, через супутникову «тарілку», як це було раніше. На сьогодні 4,4 мільйона домогосподарств України мають супутникові антени, і тепер ці люди мають визначитися – чи готові вони платити за телебачення.

Чому українські телеканали почали кодувати свої сигнали і кому це вигідно? Скільки тепер коштує можливість дивитися вітчизняне телебачення? Що дивляться українці після кодування українських каналів і чи дійсно блокування сигналу становить загрозу для інформаційної безпеки країни? Про все це читайте тут.

Одеса: спадок в руїнах. Чи ефективно місто рятує історичні будинки? (розслідування)

Одеса – це не просто один із найбільших українських морських портів і третє за чисельністю населення місто країни. Це, передусім, значний туристичний і культурний осередок. Проте з кожним роком Одеса дедалі більше «втрачає своє обличчя». Воно в буквальному сенсі руйнується і обвалюється на очах. Ідеться про тамтешні пам’ятки архітектури, яких у місті нараховують понад тисячу. Хто в цьому винен і наскільки ефективно використовуються кошти на реставрацію? Це досліджували учасники проєкту «Схеми в регіонах».

На Львівщині утилізовують 37 тисяч пляшок підробленого алкоголю

Поблизу Львова розпочали утилізацію 37 тисяч пляшок алкоголю невідомих марок. А це 14 тонн конфіскованих алкогольних напоїв, які були виготовлені незаконно і могли завдати шкоду здоров’ю людей чи навіть призвести до смерті. Підроблену горілку невідомих марок – «Чарка срібна». «Золота пшеничка», «Лісова пісня», «Велика княгиня Ольга», «Великий князь Мономах», «Синяя лошадь», «Будьмо», «Забава», «Рідна столиця», «Максимум» – вилучили у Хмельницькій області. «Самопал» не відповідає вимогам ДСТУ. Загальна вартість його – близько 4 мільйонів гривень. Утилізація триватиме кілька днів. Це найбільша, за інформацією Міністерства юстиції, публічна утилізація алкоголю. Завдяки вдосконаленню законодавства, утилізація конфіскованих товарів стає прозорою і публічною. Підроблена горілка була розрахована на бідного споживача, бо мала нижчу ціну.

У львівських аптеках немає медичних масок. Тест-системи обіцяють закупити

У львівському аеропорту і на пунктах пропуску на українсько-польському кордоні громадянам, які повертаються з-за кордону, міряють температуру тіла. Також тут чергують бригади швидкої допомоги. У разі виявлення хворих із ознаками коронавірусної інфекції COVID-19, їх привезуть у Львівську інфекційну лікарню. У цьому медичному закладі готові ізольовані палати для 20 пацієнтів. Як виглядає ситуація на Львівщині і у Львові через коронавірус?

Долю Євро-2020, Олімпійських ігор та інших змагань визначить коронавірус

На цей рік заплановано чимало престижних міжнародних подій, у тому числі спортивних, таких, як «Євро-2020» чи Олімпійські ігри. Але організатори стикаються з неабияким викликом через поширення коронавірусу, який інфікував понад 80 тисяч людей по всьому світі. Деякі події вже скасували, у той час як доля інших перебуває під потенційним сумнівом.

«Декомунізована» Шевченківська премія: за що нагородять «Йов», DakhaBrakha та «не системного» фотографа

Оновлений комітет з національної премії Тараса Шевченка повідомив про перших за свою каденцію лауреатів. Присудження нагород відомим та активним у своїх галузях митцям представниця Національного художнього музею України Ольга Балашова називає ознакою «декомунізації» премії. Хоча зазначає: радіти рано, «відкат» ще можливий. Тим часом голова комітету Юрій Макаров обіцяє, що наступного року премію Шевченка отримають і за кіно – цього року обрати достойний фільм не змогли.

Слідкуйте за оновленнями Радіо Свобода!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини й ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG