18:44 13.02.2020

Київ зробив усе, щоб розблокувати засідання Комісії Україна-НАТО на рівні міністрів

2 хв читати
Київ зробив усе, щоб розблокувати засідання Комісії Україна-НАТО на рівні міністрів

Міністр оборони України Андрій Загороднюк стверджує, що Україна зробила все для того, щоб розблокувати роботу Комісії Україна-НАТО на рівні міністрів, яку все ще продовжує блокувати Угорщина через український мовний закон.

У четвер у Брюсселі він сказав журналістам, що під час зустрічей із міністрами оборони країн-членів НАТО "всі висловилися на підтримку відновлення засідань Комісії Україна-НАТО на рівні міністрів, яка наразі не працює через позицію Угорщини". "Ми прийняли рекомендації Венеціанської комісії, і тому ми вважаємо, що шлях відкритий, і ми розраховуємо на те, що Угорщина зробить необхідні кроки, щоб розблокувати Комісію.

Міністр стверджує, що він домовився з угорським колегою про повноцінну зустріч. "Але це не стільки Міністерство оборони, скільки Міністерство закордонних справ. Тому ми працюватимемо всім урядом, щоб домогтися цього", - наголосив він.

Говорячи про подальшу інтеграцію України з Північноатлантичним альянсом, Загороднюк вважає, що "лише в тому разі, коли ми покажемо реальний результат і прогрес у реформах і собі, і нашим Збройним силам, і нашим громадянам, експертній та міжнародній спільноті, тільки тоді ми можемо розраховувати на подальші серйозні кроки в інтеграції з НАТО і в майбутньому членстві". "Поки що ми перебуваємо на правильному шляху, ми його підсилюватимемо і йтимемо далі. Я розраховую на позитивний результат (членство України в альянсі)", - упевнений він.

За словами міністра, цього року є "дуже амбітні плани щодо переходу на стандарти НАТО". "Ми повинні ухвалити ключовий пакет стандартів, який уже розроблено, і дорожню карту, яка перебуває на фінальній стадії узгодження з НАТО. У березні ми очікуємо підписання документа під назвою Процес планування та огляду (Planning and review process), в якому все буде перераховано", - деталізував Загороднюк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА