RU
 

Формула-1: Хемілтон упевнено виграв Гран-прі Японії

iSport.ua,  7 жовтня 2018, 10:15
0
214
Формула-1: Хемілтон упевнено виграв Гран-прі Японії
Фото: Getty Images
Льюїс Хемілтон

Феттель з дна піднявся на шосте місце і наприкінці все-таки дещо зіпсував гонку Хемілтону.

Лідер чемпіонату Формули-1 Льюїс Хемілтон став переможцем Гран-прі Японії, вигравши дев'яту гонку в сезоні та 71-у в кар'єрі.

Для британця гонка пройшла дуже спокійно, як і весь вік-енд. Він був найшвидшим на всіх трьох практиках, виграв кваліфікацію та лідирував з першого до останнього кола.

Цікавіше відбувалося за його спиною. Себастьян Феттель, що стартував восьмим, на першому ж колі пройшов трьох суперників, а за підсумками двох кіл став четвертим.

Відразу на трасі з'явився автомобіль безпеки, оскільки на старті після контакту Магнуссена і Леклера залишилося багато уламків.

Після завершення режиму машини безпеки Феттель кинувся в атаку на Ферстаппена, між ними стався контакт, і Себ вилетів із траси. Маршали визнали інцидент гоночним, Макс залишився третім, а Феттель відкотився на 19-е місце.

Поки обидва Мерседеси їхали у відрив, Феттель намагався пробитися вище й у підсумку дістався очікуваного шостого місця.

Наприкінці перегонів невеликі проблеми з темпом виникли в Боттаса, якого наздогнав Ферстаппен, але так і не зміг знайти момент для атаки. Коли Хемілтону сказали про проблеми Боттаса, він прискорився, показав найкраще коло і був готовий відсвяткувати "Великий шолом" (поул, перемога і найкраще коло), але наприкінці найшвидше коло проїхало Феттель, хоч трохи зіпсувавши Льюїсу свято.

А от щодо загального заліку, Хемілтон набрав 25 очок, тоді як у Феттеля тільки +8 пунктів за шосте місце. Залишилося чотири етапи, і боротьба за чемпіонство вже є примарною.


Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

За матеріалами: iSport.ua
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі