Документ z0116-20, чинний, поточна редакція — Прийняття від 29.01.2020
( Остання подія — Набрання чинності, відбулась 14.02.2020. Подивитися в історії? )
Експортування великих файлів може зайняти більше часу!
Виберіть формат файлу для збереження:

НАЦІОНАЛЬНЕ АГЕНТСТВО УКРАЇНИ З ПИТАНЬ ВИЯВЛЕННЯ, РОЗШУКУ ТА УПРАВЛІННЯ АКТИВАМИ, ОДЕРЖАНИМИ ВІД КОРУПЦІЙНИХ ТА ІНШИХ ЗЛОЧИНІВ
МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ

НАКАЗ

29.01.2020  № 58/299/5


Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
03 лютого 2020 р.
за № 116/34399

Про затвердження Порядку взаємодії Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, та Міністерства юстиції України при виконанні судових рішень про конфіскацію, спеціальну конфіскацію, стягнення активів в дохід держави в кримінальному провадженні

Відповідно до абзацу другого частини третьої статті 23, абзацу другого частини другої статті 25 Закону України «Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів», пункту 10 Положення про Міністерство юстиції України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 02 липня 2014 року № 228, з метою забезпечення виконання судових рішень про конфіскацію, спеціальну конфіскацію, стягнення активів в дохід держави в кримінальному провадженні та врегулювання порядку подання АРМА інформації, що підлягає внесенню до Єдиного державного реєстру активів, на які накладено арешт у кримінальному провадженні, НАКАЗУЄМО:

1. Затвердити Порядок взаємодії Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, та Міністерства юстиції України при виконанні судових рішень про конфіскацію, спеціальну конфіскацію, стягнення активів в дохід держави в кримінальному провадженні, що додається.

2. Управлінню правового забезпечення АРМА забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України в установленому порядку.

3. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування, крім розділу III Порядку, затвердженого цим наказом, який набирає чинності з дня початку роботи Єдиного державного реєстру активів, на які накладено арешт у кримінальному провадженні.

4. Контроль за виконанням цього наказу залишаємо за собою.

Т.в.о. Голови
Національного агентства
України
з питань виявлення, розшуку
та управління активами,
одержаними від корупційних
та інших злочинів







В. Сигидин

Міністр юстиції України

Д. Малюська

ПОГОДЖЕНО:

В.о. генерального директора державного підприємства
«Національні інформаційні системи"

Голова Державної служби спеціального зв’язку
та захисту інформації України




О. Бережний


В. Петров



ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Національного
агентства України
з питань виявлення, розшуку
та управління активами,
одержаними від корупційних
та інших злочинів,
Міністерства юстиції України
29 січня 2020 року № 58/299/5


Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
03 лютого 2020 р.
за № 116/34399

ПОРЯДОК
взаємодії Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, та Міністерства юстиції України при виконанні судових рішень про конфіскацію, спеціальну конфіскацію, стягнення активів в дохід держави в кримінальному провадженні

I. Загальні положення

1. Цей Порядок визначає механізм взаємодії АРМА та Мін’юсту при виконанні судових рішень про конфіскацію, спеціальну конфіскацію, стягнення активів в дохід держави в кримінальному провадженні (далі - судові рішення про конфіскацію), які перебувають в управлінні АРМА, направлення їх для примусового виконання до органів державної виконавчої служби (далі - органи ДВС), процедуру подання державними виконавцями АРМА інформації про стан виконання судових рішень про конфіскацію та про кошти, одержані від реалізації активів, у виконавчих провадженнях, відкритих за такими рішеннями, що підлягає внесенню до Єдиного державного реєстру активів, на які накладено арешт у кримінальному провадженні (далі - Інформація).

2. Положення цього Порядку в частині визначення механізму взаємодії АРМА та Мін’юсту застосовуються при виконанні органами ДВС судових рішень про конфіскацію, пред’явлених АРМА до примусового виконання.

Положення цього Порядку в частині визначення порядку подання державними виконавцями Інформації застосовується при виконанні органами ДВС судових рішень про конфіскацію.

3. Інформаційну взаємодію з питань подання Інформації забезпечують державне підприємство, яке належить до сфери управління Мін’юсту, що визначене адміністратором Автоматизованої системи виконавчого провадження (далі - АСВП), та АРМА.

4. Для цілей цього Порядку термін «активи» означає кошти, майно, майнові та інші права, які конфісковані за рішенням суду у кримінальному провадженні або визнані необґрунтованими та підлягають стягненню в дохід держави відповідно до рішення суду.

II. Особливості взаємодії при виконанні судових рішень про конфіскацію

1. Судове рішення про конфіскацію разом з виконавчим документом та копією опису майна після їх отримання в порядку, встановленому законодавством, АРМА направляє супровідним листом для примусового виконання до органу ДВС.

У разі відсутності у справі опису майна надсилається довідка про те, що опис майна не проводився.

2. У супровідному листі АРМА зазначаються такі відомості:

назва і дата видачі виконавчого документа;

вид активу;

найменування активу, включаючи назву моделі, складові найменування, які зазначаються згідно з реєстраційною, технічною та іншою документацією або наявними позначками на самому активі;

відомості про місцезнаходження активу (фактична адреса зберігання активу), найменування (прізвище, ім’я, по батькові) управителя активів;

реквізити рахунку для зарахування коштів, стягнутих під час примусового виконання судового рішення про конфіскацію;

інші відомості, що можуть сприяти виконанню судового рішення про конфіскацію (за наявності).

3. Опис та арешт активів проводяться державним виконавцем у строк не пізніше п’яти робочих днів з дня отримання інформації про місцезнаходження активів.

4. АРМА на призначений державним виконавцем день забезпечує безперешкодний доступ та супроводження державного виконавця та інших осіб, які залучаються державним виконавцем для проведення виконавчих дій щодо активів, що підлягають опису та арешту.

5. Державний виконавець за участю суб’єкта оціночної діяльності, інших осіб, які залучаються для проведення виконавчих дій, оглядає активи, що підлягають конфіскації (стягненню в дохід держави), і виносить постанову про опис та арешт майна (коштів), в якій зазначаються відомості про активи.

6. Постанова про опис та арешт майна (коштів) підписується державним виконавцем, представником АРМА, зберігачем активів, іншими особами, які були присутні під час опису активів.

Постанова про опис та арешт майна (коштів) складається у чотирьох примірниках. Перший примірник залишається у провадженні державного виконавця, інші - вручаються представнику АРМА, боржнику (представнику боржника) і зберігачу активів, призначеному державним виконавцем, під підпис на першому примірнику. У разі відсутності боржника під час опису активів примірник постанови про опис та арешт майна (коштів) надсилається боржнику в порядку, визначеному статтею 28 Закону України «Про виконавче провадження».

7. Передання активів від АРМА зберігачеві оформлюється актом приймання-передавання активів за формою згідно з додатком до цього Порядку.

8. Реалізація активів здійснюється відповідно до Порядку реалізації арештованого майна, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 29 вересня 2016 року № 2831/5, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 30 вересня 2016 року за № 1301/29431.

9. Майно, що швидко псується (товари або продукція, до закінчення строку придатності яких залишилося менше шести місяців), передається органом ДВС для реалізації, а за наявності ознак псування, непридатності до використання чи загрози санітарно-епідеміологічному благополуччю населення, що підтверджується фаховими висновками спеціально уповноважених органів виконавчої влади, які здійснюють державний контроль і нагляд за якістю та безпечністю продукції,- для переробки або знищення (утилізації) з дотриманням вимог Порядку розпорядження майном, конфіскованим за рішенням суду і переданим органам державної виконавчої служби, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 липня 2002 року № 985 (далі - Порядок розпорядження майном).

10. У разі якщо активи, в тому числі транспортні засоби, не реалізовані в порядку, встановленому Законом України «Про виконавче провадження», розпорядження ними здійснюється відповідно до Порядку розпорядження майном.

11. У разі скасування судового рішення про конфіскацію орган (підприємство, установа, організація), у якого (якої) воно знаходиться на зберіганні чи у розпорядження якого (якої) надійшло, за участю державного виконавця повертає майно власникові в порядку, встановленому законодавством.

12. У разі реалізації або розпорядження активами відповідно до Порядку розпорядження майном державний виконавець виносить відповідну постанову про закінчення виконавчого провадження на підставі пункту 9 частини першої статті 39 Закону України «Про виконавче провадження», копію якої надсилає до АРМА.

III. Порядок подання Інформації

1. Подання державними виконавцями Інформації здійснюється шляхом внесення необхідної інформації до АСВП відповідно до Положення про автоматизовану систему виконавчого провадження, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 05 серпня 2016 року № 2432/5, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 12 серпня 2016 року за № 1126/29256, та подальшого передання відповідних відомостей на безоплатній основі до Єдиного державного реєстру активів, на які накладено арешт у кримінальному провадженні (далі - ЄДРА).

2. АРМА направляє Адміністратору АСВП запит про надання Інформації з АСВП до ЄДРА за номером та датою видачі виконавчого документа щодо таких категорій стягнення:

конфіскація майна;

конфіскація майна засуджених;

конфіскація коштів та майна за вчинення корупційного та пов’язаного з корупцією правопорушення;

спеціальна конфіскація;

стягнення активів в дохід держави в кримінальному провадженні.

3. Адміністратор АСВП за запитом АРМА направляє до ЄДРА Інформацію щодо:

відкриття виконавчого провадження;

повернення виконавчого документа стягувачу без прийняття до виконання;

повернення виконавчого документа стягувачу;

закінчення виконавчого провадження.

4. Інформація, що передається з АСВП до ЄДРА, складається з таких відомостей:

1) у разі відкриття виконавчого провадження (повернення виконавчого документа стягувачу, закінчення виконавчого провадження) за виконавчим документом, зазначеним у запиті:

номер виконавчого документа;

суб’єкт, що видав виконавчий документ;

номер виконавчого провадження;

дата відкриття виконавчого провадження;

стан виконавчого провадження;

категорія стягнення;

дата закінчення виконавчого провадження/повернення виконавчого документа стягувачу (за наявності);

сума коштів, отриманих від реалізації конфіскованого майна і перерахованих до Державного бюджету України, та дата їх перерахування (за наявності);

дата передання майна у разі безоплатного передання конфіскованого майна відповідно до пункту 14 Порядку розпорядження майном (за наявності);

2) у разі повернення виконавчого документа стягувачу без прийняття до виконання:

номер виконавчого документа;

суб’єкт, що видав виконавчий документ;

дата повернення виконавчого документа стягувачу без прийняття до виконання;

категорія стягнення.

5. Адміністратор АСВП забезпечує технічну підтримку автоматизованого обміну з боку АСВП для можливості передання Інформації до ЄДРА не пізніше наступного робочого дня з моменту надходження запиту АРМА.

6. Передання Інформації з АСВП здійснюється в електронній формі з використанням телекомунікаційних каналів зв’язку, засобів технічного та криптографічного захисту інформації відповідно до Закону України «Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах».

Електронні дані мають містити Інформацію, актуальну на дату її передання.

7. Тип та структура електронних даних, що передаються та приймаються, процедури взаємодії інформаційних систем та зміни до них визначаються АРМА та Мін’юстом шляхом прийняття спільних рішень, які оформлюються окремими протоколами, підготовленими на підставі цього Порядку.

Взаємодія інформаційних систем на підставі спільних рішень здійснюється до моменту укладання договору про інформаційну взаємодію, розробленого згідно з вимогами Порядку організації електронної інформаційної взаємодії державних електронних інформаційних ресурсів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 10 травня 2018 року № 357.

8. Використання отриманої АРМА Інформації здійснюється з метою формування та ведення ЄДРА із дотриманням вимог законодавства про захист персональних даних та забезпечення таємниці, що охороняється законом.

Т.в.о. начальника
Управління правового
забезпечення
центрального апарату
Національного агентства
України
з питань виявлення, розшуку
та управління активами,
одержаними від корупційних
та інших злочинів










І. Трофименко

Директор Департаменту
з питань правосуддя
та національної безпеки
Міністерства юстиції України




О. Олійник



Додаток
до Порядку взаємодії
Національного агентства України
з питань виявлення, розшуку
та управління активами, одержаними
від корупційних та інших злочинів,
та Міністерства юстиції України
при виконанні судових рішень
про конфіскацію, спеціальну конфіскацію,
стягнення активів в дохід держави
в кримінальному провадженні
(пункт 7 розділу II)

АКТ
приймання-передавання активів



вгору