У Китаї виготовили прототип маглев-поїзда, що розвиває швидкість 600 км/год — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї виготовили прототип маглев-поїзда, що розвиває швидкість 600 км/год

Технології&Авто
1731
Новий надшвидкісний маглев-поїзд, здатний розвивати швидкість до 600 км/год, став ще на крок ближчим до реальності в Китаї.
Було оголошено про завершення збирання прототипу транспортного засобу на магнітній подушці на підприємстві в Циндао, портовому місті в провінції Шаньдун на сході Китаю.
Створений державною корпорацією China Railway Rolling Stock Corporation (CRRC), найбільшим в світі постачальником залізничного транзитного обладнання, маглев-поїзд, як очікується, буде запущений в комерційне виробництво в 2021 році після проведення масштабних випробувань.
Учасники проекту з оптимізмом дивляться на майбутнє нового маглев-поїзда, вважаючи, що він повністю змінить туристичний ландшафт Китаю, скоротивши розрив між високошвидкісними залізничними і повітряними перевезеннями.

Довідка Finance.ua:

  • В той час як крейсерська швидкість літака складає 800-900 км/год, максимальна робоча швидкість поїздів на маршруті Пекін-Шанхай наразі дорівнює 350 км/год.
  • Слід зазначити, що новий китайський прототип маглев-поїзда не стане першим поїздом, що подолав позначку в 600 к/год, коли його відправлять на випробувальний полігон.
  • У 2015 році маглев японської компанії Central Japan Railway розвинув на випробувальній лінії в Яманасі швидкість 603 км/год, встановивши новий світовий рекорд.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас