19:05 17.12.2018

МЗС України заявило про чергову інформаційну провокацію РФ

2 хв читати
МЗС України заявило про чергову інформаційну провокацію РФ

Міністерство закордонних справ України вказує на розміщення російською стороною великих угруповань своїх військ на кордонах з Україною та передислокацію озброєння на окупований півострів Крим у відповідь на заяви міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова про нібито підготовку українською стороною збройних провокацій.

"С.Лавров лякає Україну та міжнародне співтовариство "провокаціями", шукаючи пропагандистсько-дипломатичне прикриття мілітаризації Росією окупованого Криму, Донбасу та розгортання на кордонах України свого наступального потенціалу", - йдеться в коментарі українського зовнішньополітичного відомства щодо висловлювань глави МЗС РФ, оприлюдненому в понеділок.

У МЗС України заявляють, що цю заяву глави російського зовнішньополітичного відомства "сьогодні буде спростовано схваленням Резолюції ГА ООН "Проблема мілітаризації АР Крим та м. Севастополь (Україна), а також частин Чорного і Азовського морів".

"В Україні вже навіть не здивовані, наскільки російська дипломатія перетворилася на знаряддя брехні Кремля, обвинувачуючи Україну в "підготовці провокацій, але це - чергова інформаційна операція", - йдеться в коментарі.

В українському зовнішньополітичному відомстві наголошують, що насправді це РФ розгорнула на кордонах з Україною "понад 80 тис. військ у повній бойовій готовності, розмістила ракетні комплекси "Іскандер", передислокувала на територію Криму 100 бойових літаків нового типу Су-27 та Су-30, які здатні діяти на всій глибині чорноморського регіону та майже всій території України. Лише за останні два місяці кількість російських танків на нашому кордоні збільшилась на 300 одиниць. Також у відомстві нагадують, що 25 листопада 2018 року РФ вчинила відкриті акти збройної агресії близько Керченської протоки та в Чорному морі.

"Суверенітет України над Кримом і Донбасом буде повернуто, але не військовим, а політико-дипломатичним і міжнародно-правовим шляхом", - резюмували в МЗС України.

Як повідомлялося, глава МЗС РФ С.Лавров в інтерв'ю "Комсомольской правде" сказав: "Порошенко заявив, що воєнний стан він не продовжуватиме, якщо тільки не буде провокації на лінії зіткнення на Донбасі чи на адміністративному кордоні з Кримом. У нас є інформація... про те, що на лінії зіткнення українські військові сконцентрували близько 19 тис. військових, велику кількість техніки, їм у цьому допомагають великобританський і американські інструктори".

Він додав: "Додаткова інформація, яка у нас з'явилася і якій ми схильні вірити, що на останню декаду грудня П.Порошенко планує провокацію на кордоні з Російською Федерацією, на кордоні з Кримом. Він отримає відповідь - мало не покажеться, наша країна - це наші кордони".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА