07:58 12.10.2020

Влада Чехії розглядає можливість повернення до режиму ізоляції через COVID-19

2 хв читати

Влада Чехії розглядає можливість введення нового режиму ізоляції через різке зростання захворюваності в країні COVID-19, повідомили в суботу європейські ЗМІ.

Медики в Чехії за минулу добу зареєстрували 8 тис. 618 нових випадків зараження коронавірусом, тоді як днем раніше виявили 5 тис. 394 нових хворих на COVID-19, повідомляє Міністерство охорони здоров'я республіки.

Таким чином, з огляду на нові дані, в Чехії, де проживає 10,7 млн осіб, з початку пандемії виявили вже понад 109,3 тис. випадків зараження, померли 905 осіб.

За даними європейського центру контролю і запобігання захворювань, в Чехії за останні два тижні зафіксовано найшвидше зростання заражень в ЄС на 100 тис. людей. Наприклад, у сусідній Польщі з населенням 38 млн людей в суботу зареєстрували 5,3 тис. нових заражень COVID-19.

Чехія, де на 100 тис. осіб припадає 398 випадків зараження, випереджає Іспанію (307 випадків на 100 тис. осіб) і Нідерланди (304 випадки на 100 тис. осіб).

Влада країни закликала громадян проявляти відповідальність. Прем'єр-міністр Андрій Бабіш заявив, що уряд може повернути режим ізоляції, якщо зростання заражень продовжиться.

Глава уряду зазначив, що ситуація дуже серйозна, і необхідно, щоб люди дотримувалися заходів безпеки, або владі доведеться ввести більш жорсткі обмеження. "І ми не можемо виключати режим ізоляції", - сказав Бабіш напередодні.

З 12 жовтня в Чехії закривають кінотеатри, театри, музеї і галереї, університети та старша школа переходять на дистанційний формат навчання, забороняється проведення спортивних заходів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ планує обмежити Р2Р перекази на час війни 30-ма операціями до 100 тис. грн на місяць

Потрібно більше зусиль і рішучості світових лідерів, щоб російський терор нарешті програв - Зеленський

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 79, окупанти авіаударами зрівнюють із землею Вовчанськ

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

Визначених Укренерго лімітів вистачить Києву 24 травня в середньому на 76% потреб, діятимуть графіки відключень

Рада має намір дозволити банкам розкривати банківську таємницю на запити Мін'юсту і нотаріусів

Прем'єр Греції підтвердив свою участь у Саміті миру

Рада має намір дати можливість засудженим працювати на підставі цивільно-правових договорів

Прем'єр-міністр Норвегії підтвердив участь країни в Саміті миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА